Bouw mee aan de Antwerp Smart Zone

Antwerpen heeft de ambitie om, met behulp van slimme technologie, uit te groeien tot een echte Smart City. De Antwerp Smart Zone toont bewoners vandaag al wat de mogelijkheden zijn van een slimme stad. Zo wordt de wijk een voorproef van de stad van morgen. Voor de uitrol van de Smart Zone zijn de stad Antwerpen en onderzoeksinstelling imec op zoek naar innovatieve ondernemers en onderzoekers. Bouwt u mee aan de slimme stad van de toekomst?

Wat is de Antwerp Smart Zone?

In de Smart Zone in het Sint Andrieskwartier kunnen bewoners innovatieve technologieën uittesten in het echte leven. Die experimentele zone is meteen ook een (internationaal) uitstalraam voor burgers, bezoekers, studenten, kennisinstellingen, bedrijven en andere (internationale) steden. Via de Antwerp Smart Zone toont Antwerpen de meerwaarde van een Smart City voor de samenleving.

Bouw aan een slimme stad

Heeft u vernieuwende, slimme oplossingen die bijdragen aan de stad van morgen? Wilt u deze ideeën testen, uitrollen en valideren in een reële testomgeving? Word dan partner van de Antwerp Smart Zone. 

Schrijf u hier in

Dankzij het living lab kunt u als bedrijf uw slimme oplossing testen in reële omstandigheden, een beroep doen op de infrastructuur en op alle gegevens van de partners die actief zijn in de Antwerp Smart Zone. Succesvolle oplossingen kunnen  worden uitgebreid en in meerdere steden worden toegepast .

Meer info:
Antwerp Smart Zone

Sectoren: 
Deel deze pagina: