Bouwbedrijf Smet Boring vulde zijn knelpuntvacatures in

Zoekt uw bouwbedrijf geschoold personeel, maar bestaat de opleiding die daarvoor nodig is nog niet? Dan kan u beroep doen op de gratis diensten van job- en opleidingspunt Talentenwerf. Bouwbedrijf Smet Boring vond via Talentenwerf kandidaten voor enkele moeilijk invulbare vacatures.

Bouwbedrijf Smet Boring Is gespecialiseerd in boor- en bemalingstechnieken bij funderings- en bouwputproblemen. De firma boort ook tunnels, doorperst buizen en renoveert riolen. Deze activiteiten creëren jobs met een gespecialiseerde inhoud. Samen met Talentenwerf werd  een unieke opleiding uitgewerkt, toegespitst op de eigen specialisatie boortechnieken.

Specialisatie boortechnieken

Talentenwerf organiseerde samen met Smet Boring een opleiding boortechnieken voor werkzoekenden. 60 arbeiders stelden zich kandidaat, mochten op interview komen en hun kennis van elektriciteit  en mechanica aantonen. Uit die groep selecteerden Talentenwerf en het bedrijf 8 kandidaten voor de opleiding. Er werden strikte selectiecriteria gehanteerd, vertelt boormeester Dennis Dillen: “De kandidaat neemt zelf initiatief. Hij is snel van aannemen. Na één keer voordoen is hij in staat om een huisaansluiting op een correcte manier te verbinden met een gerenoveerde riool. Hij vindt veiligheid zeer belangrijk en past dit ook in praktijk uit eigen beweging toe.”

“Het loont” 

Talentenwerf ontwikkelde  een lespakket op maat  in overleg met lesgevers van Smet Boring, VDAB en externe opleidingspartners. De opleiding duurde 12 weken en de openstaande vacatures bepaalden de inhoud ervan. Hoofd operatie Ann Smeyers kijkt tevreden terug op de flexibele samenwerking met Talentwerf:  “Er is ruimte om aanpassingen in het opleidingsprogramma door te voeren. Ook de ingesteldheid van de geselecteerde kandidaten is zeer positief. De selectie an sich neemt veel tijd in beslag, maar het loont.”

Financiële ondersteuning 

Een samenwerking met Talentenwerf heeft voordelen voor uw bedrijf en voor de kandidaat-werknemers. Tijdens de opleiding loopt de werkloosheidsuitkering van de kandidaat gewoon door. Talentenwerf neemt een groot deel van de opleidingskosten op zich.

Zoekt uw bouwbedrijf een opleiding op maat van een vacature? Contacteer Talentenwerf.

Sectoren: 
Deel deze pagina: