Bouwonderneming Denys kiest voor de flexibiliteit van Manus

In 2017 verschijnt er een nieuw provinciehuis aan de Koningin Elisabethlei. Op dit moment werkt bouwonderneming Denys ijverig voort aan die bijzondere nieuwbouw vol uitdagende bouwtechnieken. Het stof en vuil dat dit met zich meebrengt, laten ze netjes weer opkuisen door het Antwerpse maatwerkbedrijf Manus.

Pieter Van Walle, Projectleider Denys: “Bij zo’n grote bouwopdracht komt veel meer kijken dan alleen maar beton storten. Ook de schoonmaak van de werf hoort er bijvoorbeeld bij. Manus poetst wekelijks ons kantoor dat vlak naast de bouwplaats ligt, en neemt ook de werfcontainers onder handen. In die sanitaire ruimtes, refter en kleedkamers stapt iedereen met vuile laarzen binnen, blijft er eten rondslingeren en drupt het water van de regenjassen – er is dus flink wat werk aan. De schoonmakers moeten dus van aanpakken weten. We wilden ze ook flexibel kunnen inschakelen, want bij aanvang waren er alleen onze kantoren, daar kwam dan een werfcontainer bij, en dan nog één, en nog één ….”

Flexibele dienstverlening

Pieter Van Walle: “Ik koos onze schoonmaakpartner op basis van de toegezonden offertes, waar ook die van Manus tussen zat. Zij hadden hier al gewerkt tijdens de afbraakfase van het gebouw en waren via mond-tot-mondreclame bij ons terechtgekomen. Hun offerte was qua prijs vergelijkbaar met de andere, maar hun aanpak bleek de meest flexibele.”

Anke Nadai, sectormanager schoonmaak Manus: “We schakelen meer of minder volk in voor een poetsopdracht indien nodig, en we zorgen ook steeds voor vervanging bij afwezigheid. Tijdens de vervanging ondervindt de klant geen last: onze vaste werfleider brengt hem op de hoogte van alle bijzonderheden en aandachtspunten.”

Niet aan kwaliteit inboeten

Pieter Van Walle: “Hoewel het niet de doorslag gaf, was het mooi meegenomen dat we via Manus de sociale economie steunen. Zonder dat we daarvoor aan kwaliteit inboeten: Manus voert de klus perfect uit.

Anke Nadai: “Onze schoonmakers komen ook graag hierheen: we hebben veel mannelijke poetshulpen in dienst, en die houden wel van het uitdagendere poetswerk op de werf. Het is sowieso een serieuze klus voor hen: werf- en kantoorreiniging is een moeilijke opdracht, omdat er rechtstreeks contact met de klant bij komt kijken. Vooraleer onze mensen dat mogen doen, volgden ze Nederlandse les, kregen ze een cursus klantvriendelijkheid en deden ze al voldoende vak- en productkennis op. Ze worden ook altijd ondersteund door onze werfleider: hij volgt de opdracht op, brieft en begeleidt de schoonmakers, en helpt bij vragen of problemen. Zo zorgen we ervoor dat de klant altijd kwaliteit krijgt en niet merkt dat het om een leerproces gaat. Hij moet achteraf gewoon denken: Amaai, dat is hier proper.”

Realistische werkplekken

Anke Nadai: “Ondertussen schakelen onderaannemers van Denys ons ook al in. Die beslissing maakten ze op basis van onze goede dienstverlening, niet omdat we een sociaal economie-bedrijf zijn. Zo hoort het: ik wil dat niet verzwijgen, maar vind wel dat onze service de doorslag moet geven. Daarmee overtuigen we bedrijven! En dat is heel belangrijk, want zonder opdrachten van bedrijven kunnen we onze mensen niet opleiden. Door onze mensen op die realistische locaties te laten poetsen, doen ze voldoende ervaring op. Zo stromen ze straks als volleerde werkkrachten weer uit en kunnen ze aan de slag in reguliere (schoonmaak)bedrijven.”

Lees meer getuigenissen over samenwerken met maatwerkbedrijven

Lees meer over samenwerken met maatwerkbedrijven

Sectoren: 
Deel deze pagina: