Bouwt jouw onderneming een community rond Antwerpse jongeren en werkgevers in de wegenbouw?

copyright: Walter Saenen

Jobs in De Grote Verbinding zoekt een communitybouwer, die jongeren uit kansengroepen verbindt met werkgevers in de wegenbouw. Zo werkt de partner aan een dubbele uitdaging: de hoge Antwerpse jongerenwerkloosheid aanpakken én arbeidskrachten vinden voor de infrastructuurwerken van De Grote Verbinding.

Wegenbouw door lokale jongeren

Het komende decennium boomt de wegenbouw in Antwerpen. De Oosterweelverbinding, de Ringparken, de Scheldebrug: stuk voor stuk enorme infrastructuurprojecten die kaderen binnen De Grote Verbinding. Daarvoor is er veel arbeidskracht nodig. Tegelijk kampt de stad met een hoge jongerenwerkloosheid, vooral bij kansengroepen. Om A met B te verbinden lanceerden vijf partnerorganisaties Stad Antwerpen, VDAB, Constructiv, Talentenwerf en Lantis begin 2020 Jobs In de Grote Verbinding (JiDGV).

Voor welke projecten zoekt Jobs In De Grote Verbinding een partner?

Voor project 'Antwerpse jongeren aan het werk in de wegenbouw' zoekt stad Antwerpen een externe partner. Je stelt je in de eerste plaats op als communitybouwer. Je bouwt een netwerk op van werkgevers, jongeren, jongerenbegeleiders en ondersteunende organisaties. Je faciliteert contacten en samenwerkingen. Zo breng je werkgevers in de bouw en werkzoekende Antwerpse jongeren uit kansengroepen dichter bij elkaar.

Voor wie is deze oproep?

Je hebt een sterke voeling met zowel de jongeren uit de doelgroepen als met het bedrijfsleven. Je spreekt de taal van beiden en kan van daaruit verbinding maken. Je bent sterk in communicatie. Je hebt een ondernemingsnummer en voert het project uit. Een natuurlijk persoon kan niet intekenen. Je kan ook een project indienen binnen een samenwerkingsverband.

Oordeel van de jury

De jury selecteert de partner in twee rondes. In de eerste ronde beoordeelt hij je project via de volgende criteria:   

  • Heb je relevante ervaring en/of opleidingen? Ben je bekwaam?
  • Wat is je algemene visie op het project?
  • Wat is je plan van aanpak? Welke resultaten heb je voor ogen?
  • Wat is je financieel plan?                       

In een tweede ronde maak je een communicatieplan op en verfijn je je plan van aanpak en financieel plan. Als geselecteerde kandidaat voor de twee ronde ontvang je een vergoeding. De looptijd van het project is 2 jaar, met de mogelijkheid om het project driemaal te verlengen, dit telkens na een positieve evaluatie.  De maximale looptijd is 8 jaar. Je ontvangt jaarlijks een maximale ondersteuning van 215.000 euro.

Hoe stel je je kandidaat voor de oproep?

Infomoment 18 januari

Stad Antwerpen organiseert een infosessie op 18 januari 2022, om 15.00 uur.  Schrijf je hier in voor het infomoment 

Kan je vraag niet wachten? Mail ze naar jobsinDGV@antwerpen.be

Deel deze pagina: