Brouwerij De Koninck opent belevingscentrum over bier

In Brouwerij De Koninck opende op 1 september een belevingscentrum de deuren. In het centrum volgen bezoekers een parcours waarbij het verhaal van de brouwerij wordt verteld. 

Het parcours start in een rode container om de link tussen de brouwerij en de haven te benadrukken. In de container ziet u een groot scherm waar levensgroot uitgebeelde Antwerpenaars de bezoekers welkom heten. “Goeiendag, ik zen de Luc”, zegt de havenarbeider als eerste. Luc legt net zoals de andere Antwerpenaars uit waarom hij Antwerpen zo geweldig vindt.

Middenin een Bolleke Koninck

​In de meeste ruimtes staan videoschermen waarop een persoon iets over bier vertelt. De meest bijzondere verteller bevindt zich in een ruimte die helemaal rond en spiegelend is. Hier waant u zich net middenin een Bolleke. Op een ander videoscherm verschijnt Ray Cokes, de presentator televisieprogramma Tournée Générale. Hij vertelt vanwaar bierglazen hun vorm halen. Het geheim achter het bokaalvormige bolleke? Het glas laat u toe om goed van het aroma te genieten. 


In de ketelruimte en de bottelarij krijgt u meer uitleg over het brouwproces en het bottelen. Daarna is het tijd voor de oerknal van De Koninck: ‘De Plaisante Hof’. In 1827 kocht Joseph De Koninck deze afspanning en zo werd later de brouwerij geboren. In deze ruimte is een café nagebouwd, als een filmset. Tegen de muren hangen de bewegende zwartwit portretten van alle eigenaars van De Koninck en ze praten tegen elkaar, alsof de foto’s tot leven komen.

De rondleiding eindigt in de bar. Hier kan u ook bier degusteren. Iedere bezoeker krijgt een proefplankje met drie bieren uit het assortiment van De Koninck en Moortgat. Lekkerbekken kunnen een bordje kaas van Van Tricht bestellen. Het kaasbord wordt aangepast aan het bier. Naast kaas kan u ook vleeswaren van topslager De Laet en chocolade van Jitsk bestellen. Jawel, bier en chocolade, het is een lekkere combinatie.

Praktisch

  • Stadsbrouwerij De Koninck, Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen
Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: