Buitenlandse investeringen gaan vooral naar provincie Antwerpen

Ruim 35% van alle buitenlandse investeringen in Vlaanderen gaan naar de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit cijfers van Flanders Investment and Trade. Zo ontving de provincie Antwerpen 68 buitenlandse investeringen in 2013. Het betreft 29 nieuwe projecten, 23 uitbreidingsprojecten en 16 fusies en overnames.

Vooral in de chemische sector (15), de voedingssector (10) en de sector van de zakelijke dienstverlening (10) werd er volop geïnvesteerd. Ook de IT-sector (9) en de logistieke sector (6) deden het goed.
 
De investeringen gingen vooral naar industriële activiteiten. Bijna de helft van de investeringen in industriële activiteiten in Vlaanderen (56) gaan naar de provincie Antwerpen (24). Dan volgen investeringen in sales & marketing activiteiten (20) en logistieke activiteiten (15). Dit zijn ook voor Vlaanderen na industrie de belangrijkste activiteiten voor buitenlandse investeringen (respectievelijk 54 en 41 projecten). 
 
Ongeveer de helft van de investeringsprojecten zijn afkomstig uit Europa (31). Het aantal uit Amerika en Azië is met 19 en 18 projecten gelijkwaardig. De verdeling voor Vlaanderen is gelijklopend (respectievelijk 97, 49 en 45 projecten).
 

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: