Burger King opent restaurant op de Meir

Maandag 7 mei opende Burger King een nieuw hamburgerrestaurant op de hoek van de Meir en de Sint-Katelijnevest. Met de nieuwe vestiging in het stadscentrum mikt Burger King op de vele voorbijgangers en toeristen van de drukbezochte Antwerpse winkelstraat.

Toeristen, shoppers en studenten

Met de opening van elf restaurants in evenveel maanden is Burger King volop bezig aan de verovering van de Belgische markt. De opening van het nieuwe filiaal op de Meir past in deze expansiestrategie. Burger King wil met deze centrale locatie haar restaurants op de kaart zetten in het centrum van Antwerpen.

Het nieuwe filiaal van Burger King bevindt zich in het grote hoekpand waarin United Brands voordien gevestigd was. Het gebouw werd in de voorbije maanden volledig omgebouwd tot restaurant. Met dit filiaal mikt Burger King op de grote doorstroom van winkelende mensen, jongeren en toeristen die langs de winkelstraat naar het stadscentrum wandelen.

“Met de opening van een filiaal op de Meir wil Burger King haar restaurants op de kaart zetten in het centrum van Antwerpen."

In haar zoektocht naar de perfecte locatie voor nieuwe filialen werkt Burger King samen met retailadviesbureau Retail Point. Philippe Simons geeft naast de strategische argumenten, ook een aantal praktische voordelen van dit pand. “Een nieuw pand voor Burger King moet zeker groot genoeg zijn, en de nodige verbouwingen toelaten.” Retail Point en Burger King zien dan ook veel potentieel in deze nieuwe locatie.

“Niet langer alleen op de parking, maar ook echt in ’t stad”

In 2017 opende het allereerste Burger Kingrestaurant in België aan het cinemacomplex Kinepolis in Antwerpen-Noord. Met de slogan ‘Niet langer alleen op de parking, maar ook echt in ’t stad’ kondigde Burger King dit voorjaar haar tweede filiaal in Antwerpen aan. “Als grootste stad van Vlaanderen en tweede grootste stad van België, is Antwerpen een voor de hand liggende locatie”, verduidelijkt Shana Van den Broeck van Burger Brands Belgium, dat zowel de restaurants van Quick als Burger King beheert. Philippe Simons van Retail Point omschrijft Antwerpen als een echte ‘pioniersstad’.

Samenwerking met ’t Stad

Zowel Retail Point als Burger Brands Belgium zijn enthousiast over de diensten van de stad Antwerpen. “De samenwerking met de stad is heel vlot verlopen, en er waren geen problemen met de nodige vergunningen en administratie”, bevestigt Shana Van den Broeck van Burger Brands Belgium.

Wat is de volgende stap na de opening van deze volledig nieuwe Burger King? Shana Van den Broeck: “Het is zeker niet de bedoeling om alle Quickrestaurants te vervangen door Burger Kingfilialen. Quick en Burger King hebben hun eigen trouwe fans, en we geloven dan ook in een en-en-verhaal.” Ook de liefhebbers van Quick zullen in ’t stad de volgende jaren niet op hun honger blijven zitten.

 

Op zoek naar een locatie voor uw onderneming in Antwerpen?

De stad kan u hierbij helpen

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: