BurooZ: een kruispunt van professionals

Hij is een straffe online reclameman. Zij is sterk in design. De wegen van Dennis Moons en Frederiek Van Vliet kruistten elkaar 'toevallig' in coworking space BurooZ. Waar creatieve geesten elkaar ontmoeten, ontstaan nieuwe ideeën en komen oplossingen naar boven. De eenvoudige logica van samen werken.

Appelgebak voor de collega's

Frederiek Van Vliet: “Ik startte mijn carrière als marketeer bij een bedrijf in Nederland. De liefde bracht me naar Antwerpen. Hier studeerde ik grafisch vormgeven en webdesign, en werd ik zelfstandige. Met mijn bedrijfje Kiki Krikke Websites, maak ik grafisch sterke websites. Eerst werkte ik van thuis. Eerlijk? Dat was niets voor mij: ik liep de muren op! Sinds een jaar werk ik fulltime bij BurooZ. Wat een verademing. Het klinkt misschien gek, maar voor mij is het sociale contact hét grote voordeel van coworking. Ook al werkte ik met de meeste coworkers nog nooit samen: ik noem ze toch collega’s. Zo voelt het ook aan. Elke dag sla ik met iedereen een praatje. En soms breng ik een appelgebak mee.”
Dennis Moons: “Mijn vriendin is sinds kort ook zelfstandige. Zij werkt thuis. Ik vraag haar elke avond hoe haar dag was? Die conversatie is nu veel sneller afgelopen dan toen ze nog op een bureau werkte en veel meer te vertellen had.”

Concentratie en inspiratie

Frederiek Van Vliet: “Uiteraard heeft coworken nog andere voordelen. Je bent hier meer gefocust dan thuis, waar er misschien nog een afwas klaarstaat, of je al bezig bent met het avondeten. Op een coworkingspace is iedereen geconcentreerd bezig. Dat inspireert om ook zélf bij de les te blijven.” 
 
“Inhoudelijk gaat je werk hier met zevenmijlslaarzen vooruit. Dankzij de omgeving zet je enorme stappen. Heb ik moeite om een contract op te stellen? Wil ik feedback over hoe ik een moeilijke klant het beste aanpak? Er loopt altijd iemand rond die kan helpen. En als hij geen specialistis, misschien kent hij iemand die dat wél is. Zo heb ik het technische gedeelte van mijn bedrijf uitbesteed dankzij een collega van BurooZ. Andere collega’s werken dan weer rechtstreeks samen met een coworker. Of ze werken in onderaanneming met elkaar.”
 
Dennis Moons: “Omdat je onmogelijk van alle evoluties op de hoogte kan blijven, dringt een specialisering zich op. Dankzij het netwerk vind je hier snel een antwoord op de vragen waarin je zelf niet gespecialiseerd bent.”

Kennis uitwisselen

Dennis Moons: “Mijn specialiteit? Social Media Advertising. Ik ontwerp strategieën om goed te scoren in Google, maar ook op bijvoorbeeld Facebook of Youtube. Ik werk online advertenties uit en volg ze digitaal op. Die advertenties zijn grotendeels op tekst gebaseerd, maar er komt natuurlijk ook design bij kijken. Dan vraag ik de mening van Frederiek. Het valt me op dat ze de advertentie altijd grafisch verbetert. Strakker: dát vooral.”
Frederiek Van Vliet: “Voor die raad hoef ik niet meteen iets terug. Uiteindelijk komt die wederdienst er toch, sowieso. Dennis gaf me bijvoorbeeld al een dieper inzicht in de werking van online marketing. Hij leerde me hoe je bezoekerscijfers moet analyseren. Ongelooflijk handig voor een websitebouwer. De digitale wereld verandert zo snel, dat je onmogelijk van alles op de hoogte kunt blijven. Met het netwerk van BurooZ kom je al wel een heel eind.”
 
Ontdek meer co-working spaces in Antwerpen

Deel deze pagina: