Buzzkruit: ondernemers op zoek naar creatief talent

Het jonge designgeweld van Antwerpen en wijde omgeving stroomde donderdag 22 november toe in de Parkloods. Daar vond niet alleen designfestival Us By Night plaats, maar ook Buzzkruit. Het intussen gekende jobevenement brengt jonge creatieven in contact met de bedrijven die naar hen op zoek zijn. Voor ondernemers een uitgelezen kans om vers bloed aan boord te halen.

Onder andere VRT stuurde een ploeg om kennis te maken met de nieuwe creatieve generatie. An Dezeure, verantwoordelijke bij VRT Jobs: “Vers creatief talent kunnen we altijd gebruiken bij VRT. We hebben elk jaar een heel aantal stages in de aanbieding, maar we zijn ook op zoek naar vaste werkkrachten. Vooral digitale profielen.”

Digitaal talent, dat lijkt de witte raaf te zijn voor wel meer creatieve ondernemingen. Ook voor The Reference, zegt Tom Claes: “Jong creatief talent is bij The Reference natuurlijk altijd welkom. Daarom houden we altijd een plaatsje vrij voor sterke stagiairs. We zetten stagiairs graag in op grote projecten omdat we merken dat ze zo het meeste leren. En vaak zie je dan dat zij de meest originele insteek hebben. Maar wat we écht nodig hebben, is een conceptuele denker die ook nog eens technische kennis heeft. Als die persoon hier rondloopt, wil ik het graag weten!”

“Talent én kennis, dat is de gouden combinatie”, weet ook Nicole Verbeeck van June’s House of Creativity. “Ons bureau is gevestigd in Turnhout en daar is het misschien nog wel moeilijker om de juiste mensen te vinden. Met June’s werken we daarom aan een soort van talentenbank met jonge creatieven die we een kans geven om mee te werken aan grote projecten. Hier in Antwerpen heb je in elk geval een grotere uitstroom van creatieve opleidingen. Misschien kan ik toch een paar mensen naar de Kempen lokken.” (lacht)

Op het hoogtepunt van de avond lijkt het wel alsof heel creatief Antwerpen op Buzzkruit staat. Pieter Lesage van Studio Dott kijkt even op tussen twee gesprekken door. “Of ik vanavond de perfecte nieuwe collega ga vinden? Moeilijk te zeggen”, vindt hij. “Vorig jaar werkte Buzzkruit met speeddates. Zo kwam je met meer mensen in aanraking. Dit jaar is de formule wat spontaner. We zullen zien, misschien komt er toch een interessante samenwerking uit de creatieve wirwar”, besluit hij lachend.

 

 

Tekst en foto: Volta

Thema's: 
Deel deze pagina: