Call - Singapore; 10.537 km ver maar toch vlakbij voor Antwerpse startups

In 2017 en 2018 namen in totaal 27 startups deel aan de GoGlobal Missies. Met succes.

Is uw startup klaar om na Antwerpen ook Singapore te veroveren? Schrijf u in voor de GoGlobal missie van Startups.be - de koepelorganisatie voor technologische groeibedrijven - van 24 tot 28 juni en ontdek business mogelijkheden op de Aziatische markt. Antwerpse startups kunnen voor deelname aan deze missie gebruik maken van een Innovation Voucher van de stad Antwerpen. Hiermee komt de stad tot 75% tegemoet aan uw deelnamekosten.

Singapore heeft het allemaal

Singapore wordt beschouwd als één van 's werelds meest interessante tech-hubs. Het aantal westerse startups, dat in Singapore een vestiging opent, groeit dan ook exponentieel. Bovendien staat het land wereldwijd bekend als de meest prominente fintech-hub in Azië.

De poort tot de Zuidoost-Aziatische markt, zo wordt Singapore ook wel genoemd. Deze markt biedt een potentieel van miljarden klanten in een markt die niet zo verzadigd is als de Amerikaanse of Europese markt. Nog een meevaller, je hoeft geen expert te zijn in het Mandarijns, want in Singapore is Engels gewoon de voertaal.

"Singapore investeert zwaar in technologie en innovatie, waardoor het nog aantrekkelijker wordt voor digitale groeibedrijven,” getuigt Nico Wauters, CEO van T-Mining. De Antwerpse startup maakt containerlogistiek efficiënter via Blockchain-technologie. “Voor ons is Singapore de place to be.”

Opportuniteiten

Frederik Tibau van Startups.be ziet heel wat gelijkenissen tussen de havensteden Antwerpen en Singapore. “Zo zetten beide steden in op Internet of Things-toepassingen om hun stad en hun haven future proof te maken. Mogelijke kruisbestuivingen tussen beide startup-ecosystemen kan dus tot bijzonder interessante ontwikkelingen leiden.” 

Startups.be organiseert jaarlijks ongeveer 20 GoGlobal missies voor startups en scaleups die willen internationaliseren. De huidige missie naar Singapore is ingericht rond vier thema’s: slimme steden, cleantech, fintech en logistiek. Tijdens het vierdaags verblijf krijg je de kans om het lokale ecosysteem te ontdekken met onder meer gesloten pitching sessies en een matchmaking sessie met Block71, de nummer-1 startup hub in Singapore. Bovendien kan je deelnemen aan netwerkevents met de Belgische Business Group in Singapore.

Ontdek hier het volledige programma.

Meest vruchtbare missie

In 2017 en 2018 namen in totaal 27 startups deel aan de vorige GoGlobal Missies. Met succes, het was het begin van nieuwe business mogelijkheden voor Rombit, IPEE, T-mining en Playpass.

"Voor mij was het één van de meest vruchtbare missies waaraan ik deelnam", zegt Ron Schuermans, CFO van PlayPass. Het Antwerpse bedrijf - met uitvalsbasis in StartupVillage - ontwikkelt slimme polsbandjes voor cashloze betalingen op festivals. "De kwaliteit van de missie was te danken aan de geweldige mix van contacten waaronder durfinvesteerders, journalisten, mensen uit de startup-scene die erg inspirerend waren en bedrijven die ons konden helpen bij het opzetten van ons bedrijf."

“De missie naar Singapore overtrof ook mijn verwachtingen", vult Jorik Rombouts aan. Met zijn start-up Rombit, gevestigd in de innovatieve kantoorhub The Beacon in Antwerpen, ontwikkelt hij industriële Internet of Things-systemen. "We hebben onze slimme stad, slimme veiligheids- en slimme beveiligingsoplossingen besproken met de leidende overheidsinstanties, het technisch georiënteerde klimaat ervaren en de bereidheid ontdekt bij de Singaporese ondernemers om met internationale startups samen te werken.”

Singapore als uitvalsbasis

De Antwerpse startup IPEE maakte vorig jaar ook gebruik van de Innovation voucher van de stad Antwerpen voor de GoGlobal Missie en is gevestigd in de kantoorruimten die de stad en B-DNA aanbiedt om de Aziatische markt te verkennen. IPEE ontwikkelt een systeem voor urinoirs die zelf de hoeveelheid doorspoelwater afmeet.

“Vanuit Singapore bewerken we vandaag succesvol de Aziatische markt”, vertelt Bart Geraets, CTO IPEE. “Eind 2017 kregen we daar via een startup programma van stad Antwerpen gratis kantoorruimte. We wierven meteen een lokale medewerker aan en dat was een schot in de roos. Singapore geeft onze merknaam een echte boost in geloofwaardigheid.”  

Wil je ook deelnemen aan de GoGlobal Missie naar Singapore? Dat kan! Er vertrekt een missie naar Singapore van 24 tot 28 juni 2019. Startups met een thuisbasis in Antwerpen genieten van 75% korting via een innovation voucher van de stad Antwerpen.

 

Frederik Tibau van organisator Startups.be ziet heel wat gelijkenissen tussen de havensteden Antwerpen en Singapore

Deel deze pagina: