Stad helpt u proeven van ondernemende vibe in Singapore

Singapore wordt het Silicon Valley van Azië genoemd. Ver en onbereikbaar? Neen, stad Antwerpen helpt u om te proeven van de ondernemende vibe in Singapore.

Samen met B-DNA (Belgian Design Nature Architecture) geeft stad Antwerpen aan een Antwerps bedrijf de kans om vanuit Singapore de Zuidoost-Aziatische afzetmarkt te ontdekken.

Ondernemen vanuit Singapore dankzij B-DNA en stad Antwerpen

B-DNA is een project van Belgische architecten, ingenieurs en stedenbouwkundigen die vanuit Singapore willen internationaliseren naar de Zuidoost-Aziatische markt.

Dankzij een uniek partnerschap met stad Antwerpen kunnen 5 Antwerpse bedrijven 20 dagen per jaar gratis gebruik maken van een kantoorruimte en co-working spaces in Singapore, voor een periode van 3 jaar. De gehele periode krijgen de bedrijven ondersteuning op vlak van communicatie, business intelligence, marktonderzoek en backoffice-ondersteuning voor business events. Bovendien kunnen de bedrijven rekenen op de knowhow, de marktkennis en het netwerk van B-DNA. Transport- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Jaarlijks organiseert B-DNA ook één groots netwerkevenement, waarbij alle deelnemende bedrijven een podium krijgen.

Intussen werden al 4 Antwerpse bedrijven geselecteerd om gebruik te maken van de kantoorruimte. Er is nog plaats voor één Antwerps bedrijf om mee te genieten van deze unieke samenwerking.

Waarom deelnemen?

Singapore is een aantrekkelijke springplank voor bedrijven die willen ondernemen in Azië. Ontdek hier 6 redenen waarom Singapore interessant is als uitvalsbasis:

 

Bron: Tech in Asia

Waarom ondernemen in Singapore? Lees het hier

Doelgroep

De call is gericht naar bedrijven…

  • … die oplossingen bedenken voor hedendaagse grootstedelijke uitdagingen. Bedrijven die actief zijn in volgende sectoren kunnen deelnemen: duurzaam ontwerp, duurzaam bouwen, energie-transitie, cleantech, eHealth, smart logistics, smart mobility of digitale innovatie.
  • … met maximum 50 werknemers.
  • … met een gevestigde en duurzame klantenbasis.
  • … een duidelijke internationale groeistrategie.

Hoe deelnemen?

Stuur uw kandidatuur voor 30 juni 2017 naar Joris Moorthamers, projectmanager Startup City, via joris.moorthamers@stad.antwerpen.be. Uw kandidatuur omvat een antwoord op onderstaande vragen:

  1. Voor welk probleem biedt uw bedrijf een oplossing? Licht uw oplossing/product toe.
  2. Geef een duidelijke omschrijving van uw team (ervaring, skills,…).
  3. Waarom is Azië voor uw bedrijf belangrijk? Wat is uw strategie om deze markt te veroveren?
  4. Geef enkele voorbeelden van vorige samenwerkingen (type projecten en klanten). Welke samenwerkingen zitten nog in de pijplijn?
  5. Hoe zal u 3 jaar lang gebruikmaken van de aangeboden service in Singapore?

De stad en enkele gelauwerde ondernemers beoordelen objectief de aanvragen. 

Vragen?

Contacteer Joris Moorthamers via joris.moorthamers@stad.antwerpen.be

Sectoren: 
Deel deze pagina: