A Clean City bundelt info rond afvalophaling en containerparken

De app A Clean City is een van genomineerden bij de wedstrijd Apps for Antwerp. “Voor buitenlandse studenten is het niet eenvoudig om de dichtstbijzijnde glascontainer te vinden”, zegt ontwerper Matthias Debaere.

Matthias Debaere is gepassioneerd door computers en zit in zijn laatste jaar bachelor elektronica ICT. “Mijn app A Clean City bundelt alle beschikbare informatie rond afvalkalenders, containerparken, glascontainers, papiermanden enzovoort. Dankzij een handig en overzichtelijk menu ben je met enkele muisklikken bij de info die je zoekt. Het concept voorziet een Nederlandse, Engelse en Franse versie. Al sluit ik nog andere vertalingen in de toekomst zeker niet uit. ”

Buitenlandse studenten

Debaere mikt met zijn app niet enkel op Antwerpenaars. “De inwoners van Antwerpen zijn zeker een doelgroep voor mijn app. Toch denk ik ook aan buitenlandse studenten. Voor hen is het vaak moeilijk om op een eenvoudige manier info te vinden. Ik denk dan aan info rond afval sorteren of de dichtstbijzijnde glascontainer. Mijn app is heel simpel en ‘straigth forward’.”

Lancering in de zomer

A Clean City is op dit ogenblik nog in een conceptfase. “Het duurde zo’n twee weken om mijn idee uit te werken. Dankzij mijn nominatie bij Apps for Antwerp heb ik consulting gewonnen voor de verdere ontwikkeling van de app. De komende weken zit ik met de programmeurs rond de tafel om alles nog eens goed door te nemen. Het is de bedoeling dat ik de app zelf ontwikkel. De programmeurs zullen me daarbij ondersteunen en helpen als dat nodig is. Ik hoop om A Clean City ergens in de loop van de zomer te lanceren”, besluit Debaere.

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: