Coca-Cola gaat 13,7 miljoen euro investeren in een tweede hoogbouwmagazijn in Wilrijk

Copyright | Reuters

In de Antwerpse productie- en distributievestiging van Coca-Cola komt er een extra automatisch hoogbouwmagazijn. Het gaat om een investering van 13,7 miljoen euro, kondigt Coca-Cola European Partners aan.

Op dit moment produceert de frisdrankgigant in Wilrijk elk jaar al zo'n 413 miljoen liter frisdrank (Coca-Cola, Fanta en Sprite), goed voor 21.000 gestockeerde palletten. In het huidige automatische hoogbouwmagazijn konden enkel standaardpalletten worden gestockeerd, waardoor het bedrijf een deel van de productie bij externe partijen moest onderbrengen.

Sneller en efficiënter leveren aan regionale klanten

Dankzij de investering komt er een extra stockagehal voor nog eens 9.400 palletten. “Net zoals het bestaande hoogbouwmagazijn zal dat met een systeem werken, zodat de producten met de kortste houdbaarheidsdatum met automatische kranen uit het magazijn worden gehaald”, zegt directeur logistiek Guy Vansant. “Op die manier kunnen we efficiënter en sneller leveren aan onze regionale klanten. Ook de ontvangsthal zal met een extra 1.500 vierkante meter worden uitgebreid en er komt een nieuwe luifel met losruimte voor drie extra vrachtwagens.”

“Er gaat sneller en efficienter gewerkt worden door producten met de kortste houdbaarheidsdatum met automatische kranen uit het magazijn te halen.”

Het bedrijf berekent dat de investering jaarlijks 50.000 kilometer aan transport of 43 ton CO2 zal besparen. De werken starten in januari 2019 en zouden klaar moeten zijn tegen maart 2020. 

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: