Communicatiebureau Kunstmaan kiest bewust voor tweede kantoor in Antwerpen

Het Leuvense creatieve communicatiebureau Kunstmaan opent eind september een tweede kantoor aan de Broederminstraat in Antwerpen. Een locatiekeuze die in eerste plaats met strategie te maken heeft.

“Het klopt dat we niet zomaar naar Antwerpen komen, want de stad heeft ons veel te bieden”, verklaart Bob De Smedt, strategisch directeur bij Kunstmaan en straks verantwoordelijk voor het kantoor in Antwerpen. “Wij willen dichter zitten bij enkele bedrijven waar we nu al voor werken én we zijn er ook van overtuigd dat wij in en rond Antwerpen nieuwe klanten zullen vinden.”

Vlot bereikbaar

Kunstmaan werkte zeventien jaar vanuit Leuven. “Een zeer centrale ligging, maar wel langs een filegevoelig traject: we ondervonden dat we niet altijd even vlot bereikbaar waren voor onze medewerkers. Dat merkten we zelfs bij sollicitaties. Mensen solliciteren soms spontaan bij Kunstmaan, maar vermelden wel fijntjes dat ze liefst in het Antwerpse zouden willen werken. Die creatieve breinen hopen we nu wel aan te trekken”, lacht Bob De Smedt. “In ons nieuwe kantoor willen we ook het deel van onze huidige 65 medewerkers dat al in Antwerpen woont, een extra werkplek dichter bij huis bieden.”

Stad vol creatief talent

“Kunstmaan is geen klassiek reclamebureau, maar een creatief communicatiebureau. Door de uitwerking van een strategie willen we bedrijven helpen om hun merk naar een hoger niveau te tillen of om een omslag te realiseren. Met bijvoorbeeld Telenet, KBC of Corona Direct hebben we bekende klanten, maar wij werken ook al vele jaren heel goed samen met kleinere bedrijven met minder ronkende namen. En daar kunnen we zeker nog nieuwe medewerkers voor gebruiken”, geeft Bob De Smedt aan. “Kunstmaan is altijd op zoek naar creatieve mensen: ontwerpers, programmeurs of technici die alles achter de creatieve campagnes doen draaien. We zijn er zeker van dat we die in Antwerpen vinden, want deze levendige stad bulkt van het creatief talent.”
 
Dat Kunstmaan uitblinkt in strategische en creatieve campagnes blijkt uit de Effie-Awards die ze nu al twee jaar op rij ontvingen. “Die erkenning bestaat wereldwijd, en in ons land zijn het de Unie voor Belgische Adverteerders (UBA) en Association of Communicatie Companies (ACC) die jaarlijks de meest effectieve reclamecampagne belonen. Vorig jaar wonnen wij de Effie-Award met de ‘Straf hé-campagne’ voor Corona Direct. Onder onze begeleiding evolueerden ze van een klassieke verzekeringsmakelaar tot een fris merk dat online scoort, met onder andere hun kilometerverzekering. Dit jaar sleepten we de Effie-Award binnen samen met Bolero, het online beursplatform van KBC. We probeerden op een ‘machtig en makkelijke’ manier een moeilijke materie dichter bij de mensen te brengen. 

Goed gevoel

Kunstmaan opent binnenkort de deuren aan de Broederminstraat 9 in een karakteristiek gebouw met op de gevel het opschrift ‘Entrepot de vins’. “De stad Antwerpen heeft ons aangenaam verrast en zeker gesteund”, vertelt Bob De Smedt. “Toen we lieten verstaan dat we overwogen om ons in Antwerpen te vestigen, hebben ze ons de clusters van creatieve ondernemers gepresenteerd.We voelden een oprechte interesse in onze komst en dat zorgt natuurlijk voor een goed gevoel. We starten eind september met een vijftal medewerkers in ons nieuw kantoor, maar ik ben ervan overtuigd dat we snel met meer in de Broederminstraat zullen zitten. Wie wil er nu niet op zo’n prachtige locatie werken, in een stad waar altijd iets te beleven valt. En dan nog wel voor Kunstmaan”, knipoogt Bob de Smedt.
 
 
Zoekt u een geschikte bedrijfslocatie in Antwerpen?

Deel deze pagina: