Coworking: de inspiratiebron bij uitstek

Coworken bij DOTS | copyright Jonathan Ramael

In Antwerpen vind je tientallen gedeelde werkplekken. Wat zijn de voordelen ervan? In een meerdelige reeks vertellen ondernemers waarom ze werken in een Antwerpse coworkingruimte.

Deel 6: DOTS coworking in Deurne. Digitaal designer Bram werkt afwisselend thuis of in de coworkingspace. Wanneer de nood aan creativiteit hoog is, dient deze gedeelde werkplek voor hem als ideale inspiratiebron.

Bram Esposito werkt als digitale duizendpoot bij Composito aan zeer uiteenlopende projecten, gaande van UX/UI-design tot ontwikkeling van apps en websites. Hij wisselt daarbij gelijkmatig af tussen thuiswerken of coworken. “Toen ik zelfstandige werd, begon ik te coworken: ongeveer de helft van de tijd in verhouding met thuiswerken. Alles hangt af van de fase waarin een project zich bevindt. Tijdens de eerste weken van een nieuw project moet je creatief zijn en je laten inspireren: dan werk ik opvallend meer bij een coworkingspace. DOTS heeft de nodige faciliteiten en ik vind er de juiste motivatie om de grotere lijnen van een project uit te tekenen.”

“Het menselijke contact en de uitwisseling van ideeën zijn de grootste troeven van een coworkingspace.” Bram Esposito

Inspiratieboost

Voor Bram brengt coworken alles in evenwicht. “Er hangt veel af van het type opdracht, maar als ik inspiratie nodig heb, ga ik naar DOTS. Dat gebeurt vooral in periodes waarin ik veel schetsen teken en ontwerpen maak: dan heb ik constant creative input nodig. Om te beginnen hangt er een typische dynamiek: je ziet anderen werken en raakt mee in het ritme. Bovendien kom je aan de koffiemachine met de collega-freelancers in contact en wissel je ideeën uit. Dan laat je het gesprek bezinken en werk je met nieuwe inspiratie verder. Zo’n netwerk betekent veel: het menselijke contact is de grootste aantrekkingskracht van een coworkingspace. Thuis zit je toch maar aan het scherm gekluisterd: nefast voor de inspiratie. Tot slot werkt ook de korte verplaatsing met de fiets verfrissend: het koppelt me los van een dag intensief denkwerk.

Bram is rotsvast overtuigd van de meerwaarde van een coworkingspace. Maar volgens de community manager van DOTS, Eva Jansen, hebben niet enkel freelancers baat bij alternatieve werkplekken. Via fulltime-abonnementen geeft DOTS de kans aan grotere bedrijven om hun werknemers de vrijheid van flexibele werkplekken te laten ontdekken. Dankzij vaste plaatsen, een beperkte bezetting en grondige veiligheidsmaatregelen blijft DOTS ook tijdens de coronacrisis een veilige werkplek voor wie een inspiratieboost kan gebruiken.

Overtuigd en ook op zoek naar een coworking in Antwerpen? Wij bundelden ze voor jou op https://www.ondernemeninantwerpen.be/themas-faq/bedrijfslocatie-vinden/bedrijvencentra

 

 

Deel deze pagina: