Coworkingspaces: “In Mundo-a vind ik inspiratie en motivatie”

Lynn Formesyn van De Averechtse bij coworking Mundo-a

In Antwerpen vind je tientallen gedeelde werkplekken. Wat zijn de voordelen ervan? In deze reeks vertellen ondernemers waarom ze werken in een coworkingruimte. 
Deel 2: Mundo-a in Borgerhout.  Volgens copywriter Lynn “de perfecte plek om inspiratie op te doen dankzij collega-ondernemers”.

De Averechtse is het bijzondere copywritingbureau van Lynn Formesyn. Ondanks haar auto-immuunziekte wilde ze schrijven en startte ze een éénvrouwszaak in bijberoep. Ze schrijft ‘een tikkeltje anders’ en geeft lezingen en schrijfworkshops. In het voorjaar van 2019 nam ze haar intrek in de ecobewuste coworkingspace Mundo-a in Borgerhout.

 “De kruisbestuiving in een coworkingspace is immens. Er is altijd wel een inspirerend klankbord aanwezig.”

Tal van opportuniteiten

Lynn Formesyn: “Het lukte me niet om van thuis uit te werken. Ik zag allerlei ander werk staan en had motivatie nodig om me te focussen. Ik had al gecoworkt op andere locaties, maar de afstand of situatie waren vaak niet ideaal. Eline van Ethical Property nodigde me uit om bij Mundo-a in Borgerhout binnen te springen en ik was meteen verkocht. Het is een kantoren- en vergadercentrum met coworkingruimte. Bij Mundo-a  draait het om sociaal ondernemerschap en dat brengt opportuniteiten.

Ik zit in de gemeenschappelijke coworkingruimte en kom zo razendsnel in contact met andere freelancers en de vaste bedrijven hier. Het motiveert me om anderen geconcentreerd te zien werken. Naast dat duwtje in de rug is ook de kruisbestuiving in zo’n coworkingspace immens. Er is altijd een inspirerend klankbord aanwezig.”

Bruisend en engagerend

“Mundo-a profileert zich als bio-ecologische en duurzame werkplek, waar ik enorme voorstander van ben. Toch is het onderlinge engagement de sterkste troef. In dit groene gebouw zitten diensten zoals Starterslabo, Sociaal.net en CAW, waardoor je bij vragen snel geholpen bent. Deze vorm van interactie creëert ook opportuniteiten: zo geef ik binnenkort workshops voor één van de bedrijven hier. De coworkingruimte geeft me veel meer interactie dan thuis! Deze hub voor sociaal ondernemerschap biedt ook professionele groeikansen.”

Waar coworken?

Andere coworkingspaces:

deel 1, Bar d'Office

deel 3, Fosbury & Sons

Deel deze pagina: