Creatief Antwerpen Netwerkt: “Nu wordt het pas écht interessant”

Op donderdag 14 december vindt Creatief Antwerpen Netwerkt plaats in Mercado (Groenplaats). Tijdens dit matchmakingevent ontmoeten ondernemers en creatieve professionals elkaar. Want ook al hebben ze elkaar veel te bieden, ze vinden elkaar nog niet genoeg. Een avond lang kan u speed daten met interessante mensen en nemen sprekers u op sleeptouw in hun business. Keynote-sprekers Peter De Keyzer en Pieter Lesage bijvoorbeeld.

Peter De Keyzer staat samen met Olivier Van Horenbeeck aan het hoofd van Growth Inc., een consultancybureau voor strategisch communicatie. "Wij zijn niet zomaar een klassiek PR- of communicatiekantoor. Aandacht krijgen als bedrijf is leuk. Invloed krijgen is veel belangrijker. Precies daar helpen wij onze klanten mee."

Pieter Lesage, de oprichter van ontwerpbureau Studio Dott, is gespecialiseerd in oplossingen. Creatieve oplossingen om precies te zijn. Studio Dott ontwerpt producten en diensten die bedrijven helpen hun doelstellingen te realiseren.

Wat hebben KMO’s en creatieve ondernemers elkaar te bieden?
Pieter: “Als creative is het natuurlijk onze broodwinning om voor bedrijven te werken. Dat leidt weleens tot achterdocht: alsof creatief werk veel geld kost en weinig opbrengt. Nochtans is het tegendeel waar. Creatieven creëren juist economische meerwaarde. Ze houden bedrijven scherp en durven al eens een nieuwe weg inslaan.”

Peter: “Creativiteit leidt tot innovatie. Maar veel KMO’s gaan zo op in hun dagelijkse werking dat ze dat luik over het hoofd zien. Ze bedenken pas dat ze iemand van buitenaf om raad moeten vragen, wanneer ze echt met een probleem zitten. Mijn raad is: doe dat al veel vroeger. Besteed regelmatig een kleine opdracht uit aan een creatieve start-up of een freelancer. Wedden dat je er boeiende inzichten aan overhoudt?”

Waarom gebeurt dat nu te weinig?
Pieter: “In België zegt men niet zomaar: ‘wat je zelf doet, doe je beter’. Dus houden bedrijven hun ontwikkeling binnenshuis. Dat idee klopt nochtans niet. Je eigen R&D-afdeling is vast heel competent, maar je blijft er wel mee in je eigen cocon zitten. Vergeet niet dat creatieve bureaus een rugzak vol ervaring meebrengen. Zo pluk je als bedrijf de vruchten van eerdere projecten waarvoor jij niet hoeft te betalen.”

Tijd om beter kennis te maken dus?
Pieter: “Hóóg tijd! Creatief Antwerpen Netwerkt bestaat al langer als netwerkmoment voor creatieve ondernemers. Dit jaar richt het evenement zich voor het eerst ook op KMO’s wat een interessante invalshoek is.”

Peter: “Ik zou nog het liefste zelf mensen aan elkaar ‘koppelen’. ‘Ga jij daar maar eens praten.’ (lacht) Maar ik heb begrepen dat daar een app voor ontwikkeld is, speciaal voor deze gelegenheid. Dat maakt het nog gemakkelijker om met de juiste mensen aan de praat te raken tijdens Creatief Antwerpen Netwerkt.”

Wat is het beste advies dat je een ondernemer zou geven?
Peter: “Praat met elkaar! Stap uit je comfort zone en steek minstens één visitekaartje op zak van iemand die jou kon boeien. En bel die persoon de dag erna op. Je hebt elkaar ongetwijfeld iets te bieden.”

Schrijf in voor Creatief Antwerpen Netwerkt 2017

Creatief Antwerpen Netwerkt
www.creatiefantwerpennetwerkt2017.be
Mercado, Groenplaats 43
donderdag 14 december vanaf 18.30 uur

Neem ook deel aan de andere events van Creative Trip

 

Tekst en foto: Volta

 

Thema's: 
Deel deze pagina: