De internationale filmschool IAFT komt naar Antwerpen

IAFT

De filmschool heeft al vestigingen in Los Angeles, Hong Kong en Miami. In het najaar komt daar ook een vestiging in Antwerpen bij. Op de hoek van de Kaasrui en de Melkmarkt opent de eerste Europese campus zijn deuren. 

“Antwerpen is een creatieve plek die elk jaar enorm veel buitenlandse studenten aantrekt”, vertelt Kacy Andrews, directeur van IAFT in De Standaard. “De keuze voor Antwerpen is dus niet zo vreemd. Het is niet alleen een bijzonder leuke stad, ook de levenskost is aanvaardbaar. Dat is vaak een belangrijke factor voor studenten.”

“Het voordeel van meerdere campussen verspreid over de hele wereld is dat studenten een internationaal netwerk kunnen opbouwen”, gaat Andrews verder. “Studenten kunnen makkelijker een film opnemen in een ander land en aan een andere campus."

Volgens executive director Chris Ng zal dit de Belgische regisseurs helpen om internationaal door te breken. "Bovendien zijn de Belgische films de laatste twintig tot dertig jaar van een zeer hoog niveau. We hopen dat de aanwezigheid van de filmschool voor meer erkenning van Belgische regisseurs zal zorgen.”

Bron: De Standaard 

Deel deze pagina: