De verbindende factor in Antwerpen Viert

Antwerpen Viert - livestream in de Voetgangerstunnel

Karel Lemmens, Dave Verdonck en Wim Clukers zijn geen onbekenden in de Antwerpse nightlifesector. Waar Karel jarenlange ervaring in de horeca opbouwde, is Dave gekend als de bezieler van RadioFG en is Wim naast zijn alter ego ‘DJ Licious’ ook een gerespecteerd organisator van talloze events. Het drietal kent elkaar via het nachtleven en besloot eind 2020 om Antwerpen Viert te organiseren. Via een livestream met aparte kanalen verzorgden hier tientallen dj’s de muziek voor een coronaproof dansfeest vanop afstand. Dankzij hun beproefd concept en de ondersteuning van de stad Antwerpen konden ze op korte tijd schakelen voor een nieuwe editie eind 2021.

Hapklaar plan

“Na die vruchtbare vuurdoop onder Antwerpen Viert eind 2020, organiseerden we in 2021 nog twee soortgelijke events,” vertelt het drietal trots. “Zo deden we zowel een livestream op het dak van de Antwerp Tower, als een ‘beats & brunch’ bij de opening van het nieuwe park-and-ridecomplex op Linkeroever. Maar om eerlijk te zijn? Ergens hoopten we gewoon dat de horeca een normale jaarswisseling zou beleven en dat onze eindejaarsstreams niet nodig waren. Toen bleek dat er plots toch veel beperkingen kwamen voor het nachtleven, legden we meteen een hapklaar plan op tafel.”

Samen snel schakelen

“Niet enkel bij ons, maar bij alle ondernemers kriebelt het enorm om iets te organiseren. Onze collega’s uit het nachtleven waren gretig om mee te werken met ons, maar toch moest er heel wat op korte tijd gebeuren. Gelukkig hadden we een onderbouwd plan van aanpak: iets wat de stadsdiensten graag zien in het kader van eventuele ondersteuning. We zaten dus snel op dezelfde golflengte en konden daardoor met onze collega’s op korte tijd echt bergen verzetten.

Bij de stad trokken ze voor ons mee aan de juiste touwtjes, waardoor we op vier toplocaties de streams konden opnemen: de Voetgangerstunnel, La Gare 27, Het Steen en de prachtige Handelsbeurs. Het bleef niet bij logistieke steun: ook via het stadsmarketingfonds en de specifieke projectsubsidies konden we met een geruster gemoed deze livestreams organiseren. Deze hulp maakte echt het verschil.”

“We voelden dat het voor de stadsdiensten echt een prioriteit is om ondernemers te ondersteunen en samen te brengen. En voor het nachtleven is dit een enorme opsteker: het smeedt onze community enorm.”

Karel Lemmens – organisator Antwerpen Viert

Verbindende factor

“Je mag gerust stellen dat de stad de verbinding tussen ondernemers stimuleert: we voelden dat dit een prioriteit is geworden. Op deze manier engageren er zich voor deze editie van Antwerpen Viert wel tot zestig mensen: van toeleveranciers voor apparatuurs tot dj’s, techniekers, cameramensen en organisatie. Het smeedt deze community enorm en biedt zelfs perspectieven voor de toekomst. Als we zien hoe we hier met onze collega’s samen aan de kar trekken, zijn we zeker dat we ooit een overkoepelende werking kunnen lanceren waarnaar de nightlifesector streeft.

Voor de stadsdiensten is dit soort events een ideale manier om dichter bij de nightlifesector te komen. Het is niet voor niets dat ze ook een aparte nightlifemanager voor de horeca hebben, die ook actief mee aan de kar trekt. Het toont aan dat het stadsbestuur eindelijk beseft dat het nachtleven een grote toekomst heeft en er nieuwe samenwerkingen mee wil aangaan. Via dit event zetten we het nachtleven en de bruisende community erachter echt in the picture.”

“Het stadsbestuur is blij dat wij iets doen voor het nachtleven. Via dit event zetten we het nightlife en de ondernemende community erachter helemaal in the picture!”

Wim Clukers – dj en organisator Antwerpen Viert

Ondersteuning voor iedere ondernemer

Het drietal had nog een boodschap voor ondernemers die niet uitkijken naar alweer een jaar vol beperkende maatregelen: “Denk creatief, geef de moed echt niet op! En vooral: durf hulp vragen aan de stad. Er zijn specifieke stadsdiensten die ondernemers uit alle sectoren bijstaan. Ze staan allemaal open om je te helpen bij je activiteiten. Verder beweegt er nationaal heel wat en zijn er versnelde stedelijke steunmaatregelen die ondersteuning bieden. Je staat er niet alleen voor!” besluiten Karel, Wim en Dave.

Luister, kijk en feest mee!

Het nieuwe jaar op de beste manier inzetten? Dat doe je met de vier livestreams van Antwerpen Viert. De klinkende beats en urban grooves uit de Voetgangerstunnel, La Gare 27, Het Steen en de Handelsbeurs garanderen een fantastisch feest! Stem op eindejaarsavond om 22 uur af op de website van Antwerpen Viert of bezoek de Facebookpagina van de stad Antwerpen.

Nood aan ondersteuning voor je project?

Ondernemers staan er niet alleen voor in Antwerpen. De stadsdiensten staan steeds paraat om nieuwe en goed onderbouwde ideeën te ondersteunen. Wil je ook genieten van steun van de stad?

ONTDEK HIER HET PAKKET VAN STEUNMAATREGELEN 

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: