De zes troeven van designfestival OFFF

Veel designers gaan jaarlijks naar OFFF om elkaar te inspireren. Voor het eerst vindt het grafisch festival in Antwerpen plaats. Vanaf 22 september gaat u drie avonden lang naar lezingen, workshops, installaties en expo’s. Zes goede redenen om te gaan.

1. Internationale kleppers
Meer dan 20 beroemde creatievelingen inspireren met presentaties. Tijdens hun ‘keynote speeches’ laten ze hun licht schijnen op de nieuwste trends in grafisch design, webdesign, motion design en kunst. Enkele opvallende namen zijn Tyrsa, Craig & Karl, Hort, Lernert & Sander. Ook Michael Spoljaric komt spreken, creatief directeur brand design NIKE global.

2. Lokale helden
Ook lokale design studio’s en creatieve ondernemers staan in de kijker. Op het vraag-en-antwoord-podium staan onder meer: Woestijnvis, Tom Hautekiet, Stephanie Specht en Tom Muller.

3. Sfeer
De sterkte van het festival is de complete ervaring. De internationale gasten, de inspirerende lezingen, de ontmoetingen aan de bar met designers, visionairs, denkers en doeners. De Parkloods in Park Spoor Noord is dat weekend een paradijs voor grafische ontwerpers uit binnen- en buitenland.

4. Avondeditie
De Antwerpse versie van OFFF is ‘by night’. De deuren gaan die drie dagen telkens om 16 uur open. Neem rustig de tijd aan de bar of om een expo te bekijken. Om 18 uur starten de lezingen.

5. Veel lekkers
In de loods staat een markt met lokaal, eerlijk eten en drinken. Geïnspireerd door de Brooklyn Night Bazaar, in de Antwerpse versie georganiseerd door de enthousiastelingen van boerenmarkt Marta.

6. De letters van Plantin
Tijdens OFFF Antwerpen staan de typografie en Christoffel Plantin centraal. Dat is niet vreemd, want op 30 september opent het vernieuwde museum Plantin Moretus.

Meer info

  • OFFF by night
  • van donderdag 22 tot zaterdag 24/9 van 16 tot 24 uur
  • weekendpas 110 euro 
  • Parkloods Park Spoor Noord, Damplein 28
  • www.offfbynight.be

Thema's: 
Deel deze pagina: