Delegatie Amerikaanse juweliers bezoekt Antwerpse diamantsector

Recent bezocht een groep van vijftien Amerikaanse topjuweliers 3 dagen lang de Antwerpse diamantsector. Dit bezoek, georganiseerd door het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), kaderde in de ‘Antwerp Diamond Experiences’, een concept dat als doel heeft om Antwerpse diamantairs hier in Antwerpen in contact te brengen met groepen juweliers uit belangrijke of potentieel belangrijke afzetmarkten. Aangezien Amerikaanse consumenten sinds jaar en dag de belangrijkste kopers van diamant zijn, was het een schot in de roos.

Belangrijkste afzetmarkt

Antwerpen is nog steeds het belangrijkste handelscentrum in diamant ter wereld, terwijl Noord-Amerika de belangrijkste afzetmarkt voor geslepen diamant is wereldwijd. Voor Antwerpse diamantairs is het dan ook van groot belang om goede contacten te onderhouden met Amerikaanse juweliers. Daarom haalde AWDC een delegatie naar Antwerpen om hen hier in contact te brengen met een selectie van Antwerpse diamantairs.

Netwerkmomenten

Tijdens hun bezoek werden ze ondergedompeld in de Antwerpse diamantsector. De delegatie kreeg onder meer een bezoek achter de schermen en werd op het Stadhuis ontvangen voor een diner. Maar het belangrijkste waren uiteraard de netwerkmomenten, waar de Antwerpse diamantairs en de Amerikaanse juweliers goede contacten konden uitbouwen met het oog op een samenwerking in de toekomst.

Passie voor diamant

“Mijn passie voor diamant laait weer helemaal op dankzij dit bezoek", aldus Ilan Dahan van Crown Ring. “Als je lang met diamanten werkt, word je er op de duur zo gewend aan, dat je vergeet wat een fantastisch product het is. Dankzij deze trip naar Antwerpen is mijn liefde voor diamant weer helemaal terug. Ik raad elke juwelier aan ooit deze trip te maken. Na een bezoek aan Antwerpen, adem je opnieuw diamant!”

Antwerp Diamond Experiences

Deze ‘Antwerp Diamond Experiences’ is een concept dat pas dit jaar gelanceerd werd. Margaux Donckier, woordvoerster AWDC: “Deze aanpak, waardoor de juweliers naar Antwerpen komen in plaats van dat de diamantairs de wereld moeten rondreizen, werkt efficiënt en kostenbesparend. De diamantairs kunnen ook afspraken maken tijdens de netwerkmomenten en ontvangen nadien de juweliers meteen op hun kantoor waar ze hun goederen kunnen tonen.”

Het was niet de eerste delegatie internationale juweliers die in het kader van een ‘Antwerp Diamond Experience’ naar Antwerpen kwamen. Eerder dit jaar ontving de Antwerpse diamantsector groepen uit Koeweit, Turkije en Iran en in het najaar volgt een tweede delegatie uit de U.S., een uit Armenië en tot slot nog een groep uit China.

Thema's: 
Deel deze pagina: