Denk er aan: 19 april is secretaressendag

Op donderdag 19 april is het Secretaressedag. Het is het ideale moment om uw medewerkers in de bloemen te zetten en om hen te bedanken voor de inspanningen van het voorbije jaar.

Secretaressedag kwam overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar vieren heel wat managers de laatste volle week van april ‘Administrative professionals week’. Ze bedanken hun administratief personeel een week lang voor hun inzet door hen een geschenkje te geven, uit eten te nemen of vrijaf te geven om interessante seminaries te volgen. Deze feestweek werd in 1952 bedacht door de Nationale Secretaressevereniging en heette toen ‘Secretary week’. De vereniging hoopte hiermee het imago van het secretaressevak op te krikken (dat toen lang niet zo positief was als nu) en mensen te overtuigen om in het vak te stappen.

Verschillende Europese landen, waaronder België en Nederland, namen een ‘light’ versie van deze traditie over en vieren een keer per jaar Secretaressedag. Meer bepaald op de derde donderdag van april.

TIP: Koop uw geschenk voor secretaressendag (bijvoorbeeld bloemen, pralines, een delicatessenmand, ...) bij een lokale handelaar!

 

Deel deze pagina: