Designfestival UsByNight2019 in cijfers en beeld

UsByNight2019 maakte zijn succes als 3-daags internationaal festival for creative professionals in Antwerpen opnieuw waar. Organisator Rizon Parein bracht ook dit jaar nationaal en internationale artiesten naar Antwerpen, die inspirerende talks gaven op de Mainstage, in de intiemere set-up van The Living Room of hun ervaring deelden op de Tutorial stage over design, illustratie, fotografie, film, motion design, sound design en moderne kunst.

De Waagnatie - een nieuwe locatie - werd omgetoverd tot een visuele bom. Letterlijk, met de grootste discobal ter wereld en een kleurrijk décor met XXL LED-muren, video installaties en kunstinterventies, arcade games, pingpong en live painting. De nightmarket waar de focus op experience lag, werd het kloppend hart van het festival.

Ging UsByNight2018 de geschiedenis in als een topeditie, dan overtreft deze editie de vorige. En dat gebeurt al vier jaar op rij. Ondanks het feit dat het festival twee maanden vroeger ingepland was én op een andere locatie doorging, kan de organisatie topcijfers voorleggen, die we hier graag even oplijsten.

In cijfers

  • 2 weken vooraf reeds uitverkocht
  • 3000 bezoekers per dag en dat 3 dagen lang
  • 48 verschillende nationaliteiten. 48!
  • 73 internationale sprekers en artiesten in de line-up

Wilt u volgend jaar UsByNight niet missen? Noteer de vijfde editie, UsByNight2020 in de Waagnatie in uw agenda op 24, 25 en 26 september 2020.

En Early Bird tickets staan online!

In beeld

De Antwerpse community  ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. zorgde voor heel wat creative experience op de nightmarket. Kijkt u zelf maar:

 

 

(foto's: Ellen Claes)

Deel deze pagina: