Dien je project in voor financiering van de stad

Dien je project in voor een toelage van de stad

De stad wil je ondersteunen waar ze kan, ook financieel. Regelmatig roept de stad ondernemers op om projecten in te dienen rond een thema; zoals circulaire, digitale, sociale, creatieve economie of mode, maar ook om als ondernemer andere ondernemers te ondersteunen of klimaat of mobiliteit in de stad te verbeteren.

 

Elk gerealiseerd project moet een toegevoegde waarde betekenen voor stad Antwerpen als aantrekkelijke stad om in te ondernemen.

 

Hieronder vind je de actuele oproepen. Deze oproepen hebben we ook gebundeld op deze pagina. Check met regelmaat of jouw project in aanmerking komt voor een toelage van de stad.

Toelage voor innovatie in de modesector

De stad ondersteunt financieel nieuwe projecten die innovatie in de modesector teweegbrengen en tegelijk je onderneming doen groeien of internationaliseren. Indienen kan vanaf 25 juni tot en met 15 september.

LEES MEER EN DIEN HIER JE PROJECT IN

Klimaatpremie voor bedrijven

De stad beloont je als je met water en groen aan de slag gaat op jouw perceel. Meer groen en water voorzien helpt de stad afkoelen tijdens de zomer, wateroverlast opvangen tijdens stortbuien en helpt insecten, vogels en kleine dieren overleven.

LEES MEER EN DIEN HIER JE PROJECT IN

Innovatietraject met ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.

Met de hulp van een externe expert zullen ondernemers hun specifieke innovatienoden kunnen detecteren en een nieuwe strategie ontwikkelen of deze toepassen. Vanaf oktober 2021 worden ondernemers opnieuw gematcht met externe experten. De stad biedt financiële ondersteuning met vouchers ter waarde van 500 Euro.

LEES MEER EN DIEN HIER JE PROJECT IN

Diamant en innovatie

De stad Antwerpen ondersteunt trajecten in de sector diamant: een innovatietraject toepasbaar in heel de diamantsector of een innovatietraject dat een oplossing biedt voor een specifieke nood in je bedrijf. De stad ondersteunt elk traject met een voucher van 500 euro.

LEES MEER EN DIEN HIER JE PROJECT IN

Toelage ondernemerscoaching

Met deze toelage ondersteunt de stad bedrijven of organisaties die expertise hebben in coaching voor ondernemers en hen een coachingstraject op maat willen aanbieden. Het zijn ondernemers die begeleiding geven aan ondernemers. Het aanbod moet zowel de onderneming als het ondernemerschap versterken en een oplossing bieden voor de actuele noden van de ondernemer. Indienen kan vanaf nu tot uitputting van het jaarlijkse totaalbudget.

LEES MEER EN DIEN HIER JE PROJECT IN

Toelage voor innovatieve werkvloeren met sociale economie

Met deze toelage kan je als sociaal economiebedrijf of reguliere onderneming samen een innovatief project uitwerken dat de doorstroom van werknemers uit de sociale economie naar de reguliere economie bevordert. Indienen kan op verschillende tijdstippen tot 30 juni 2023.

LEES MEER EN DIEN HIER JE PROJECT IN

Toelage voor gespecialiseerde begeleiding van kwetsbare werkzoekenden

De stad Antwerpen zoekt de juiste partner voor intensieve begeleiding van kwetsbare werkzoekenden. De individuele begeleidingstrajecten mogen maximum 12 weken duren en moeten gerealiseerd worden tussen 1 oktober 2021 en 31 december 2021. Het geselecteerde bedrijf of organisatie kan rekenen op een ondersteuningsbedrag van €30.000. Intekenen doe je ten laatste 13 augustus.

LEES MEER EN DIEN HIER JE PROJECT IN

 

BUNDELING VAN ALLE OPROEPEN

Al deze oproepen om projecten in te dienen voor een toelage, vind je permanent terug op de pagina ondernemeninantwerpen.be/open_calls

ONDERSTEUNING TIJDENS DE CORONACRISIS

De stad ondersteunt zelfstandigen en ondernemers extra om de coronacrisis door te komen. De stad reserveerde voor deze inspanningen 50 miljoen euro in een apart fonds.  Hier vind je een overzicht van de maatregelen:

https://www.ondernemeninantwerpen.be/nieuws/corona-steunmaatregelen-van-de-stad-voor-ondernemers

Deel deze pagina: