Dit zijn de winnaars van Apps from Antwerp

Give a Day, Gifts by Sir en StreetArtAntwerp hebben Apps from Antwerp gewonnen. Met deze wedstrijd stimuleert de stad mensen om van Antwerpen een nog betere stad te maken. De winnaars krijgen steun van de stad om hun app te realiseren.

In februari 2016 startte de stad Antwerpen met Apps from Antwerp. Ontwikkelaars dachten daarbij na over apps die problemen oplossen of bestaande situaties verbeteren. Ze deden dat samen met bewoners, bedrijven, studenten en bezoekers. Iedereen kreeg de kans om ideeën in een Brainstormbox te posten. Ontwikkelaars konden zich daardoor laten inspireren, of ze konden er ideeën uitwisselen. Zesentwintig ontwikkelaars werden geselecteerd voor de volgende ronde.

In juni stemden meer dan 5.000 mensen voor hun favoriete app. Dit zijn de drie winnaars:

1. Give a Day

Give a Day’ mag zich met meer dan 20 procent van de stemmen de winnaar noemen. De ontwikkelaar krijgt 20.000 euro financiële steun van de stad en hulp van een extern bedrijf voor zijn digitale strategie en pr-aanpak.

Give a Day wordt een buurtwebsite voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen. Iedereen kan zich hierop aanmelden. De website geeft alle vacatures weer. Er wordt ingezet op het gemeenschapsgevoel, u kan andere vrijwilligers in de buurt leren kennen of samen met uw school, vrienden, vereniging … een vrijwilligersgroep opstarten. Verenigingen kunnen op hun beurt zoeken naar vrijwilligers.

2. Gifts by Sir

Op de tweede plaats, met bijna 14 procent van de stemmen, eindigde ‘Gifts by Sir’. De ontwikkelaars krijgen 15.000 euro en extra steun op het vlak van ontwikkeling.

Gifts by Sir is een app waarmee u snel een geschikt cadeau kan vinden. Na het beantwoorden van enkele vragen zoekt de app een cadeaumatch bij een handelaar in uw buurt. U kan kiezen om uw geschenk in de winkel af te halen of thuis te laten leveren. Naast een handige app voor de consument is Gifts by Sir een platform dat lokale handelaars met nieuwe klanten en logistieke partners verbindt en betalingen afrondt.

3. StreetArtAntwerp

StreetArtAntwerp’ sluit de top drie af en kan rekenen op 10.000 euro steun en startersadvies. De app brengt street-art op een interactieve manier in kaart. U kan de werken op uw eigen tempo of tijdens een begeleide street-arttour ontdekken. De app doet ook aan talentontwikkeling door de lokale artiesten een plaats te geven om hun creativiteit te tonen. Verder worden er speciale routes ontwikkeld tussen de werken.

Ook steun voor de volgende vijf

De drie winnaars krijgen tot 20 oktober 2016 de tijd om met de steun van de stad hun app te ontwikkelen. De nummers vier tot acht krijgen – als ze hun app verder willen ontwikkelen – steun op het vlak van marketing, wetgeving en/of logistiek. De expertise voor die steun komt van een aantal toonaangevende bedrijven.

De volledige top 8

  • ‘Give a Day’
  • ‘Gifts by Sir’
  • ‘StreetArtAntwerp’
  • EventmApp’ is een kaart die alle evenementen in de stad samenbrengt. De evenementen zijn daarbij eenvoudig te filteren in verschillende categorieën.
  • Bubbels’ biedt smartphonegebruikers suggesties aan voor activiteiten buiten hun digitale ‘bubbel’.
  • Antwerpen vroeger en nu’ is een interactieve toeristische gids. Gebruikers kunnen er de stad van vroeger mee ontdekken.
  • EVapp’ alarmeert bij een medische noodsituatie geregistreerde medische vrijwilligers in de buurt.
  • FLOKK’ richt een community op van mensen die willen joggen in een buurt die ze allemaal kennen.

Vijf winnnaars tablets

Er kwamen 5.149 unieke stemformulieren binnen. Vijf stemmers zaten met hun antwoord het dichtste bij het juiste aantal en winnen een tablet. De winnaars worden per mail gecontacteerd.

Sectoren: 
Deel deze pagina: