Doe mee: oproepen naar ondernemers

Foto: GettyImages

Zin om de handen uit de mouwen te steken? Als ondernemer zit u vast niet graag stil. Bekijk hier de verschillende oproepen, wie weet kan u wel essentiële hulp bieden. 

COVID-19: Openstaande en opkomende oproepen

Vanuit verschillende instanties worden oproepen gelanceerd om onderzoek en innovatie te stimuleren en COVID-19 en gerelateerde effecten te bestrijden. De deadlines van bestaande oproepen worden vaak uitgesteld om deelnemers meer tijd te geven om hun voorstellen voor te bereiden. Op de website van de Vlaamse overheid, departement Economie, Wetenschap en Innovatie kan je een overzicht vinden van de verschillende oproepen. 

Digicoaching via Agoria

Technologiefederatie Agoria geeft ondersteuning om uw bedrijf door een digitale transformatie te leiden. Maak gebruik van de Digiscan om te bepalen waar uw bedrijf staat op het vlak van digitalisatie. Na de scan ontvangt een rapport met advies op maat. Maak kennis met het DigiCoach-programma op de Agoria website.

‘Spread love not Corona’ app

 IntellectEU, een Antwerps strategisch softwareontwikkelingsbedrijf globaal actief in de (technologische) financiële wereld, neemt het initiatief om geld in te zamelen voor het COVID-19 solidariteitsfonds van de VN-Stichting voor de WHO. De applicatie bootst de verspreiding van het coronavirus op een digitale en positieve manier na. Ontdek de app.

Antwerpse creatives en designers zorgen voor beschermkledij

Door het tekort aan mondmaskers zijn verschillende instanties en particulieren zelf begonnen met het naaien van mondmaskers voor zorgverleners. Maar ook aan beschermkledij is er een grote nood. Daarom ontwikkelden Creatives egen Corona – oftewel CtC – textielpatronen en prototypes voor beschermende isolatieschorten en coveralls. De creatives uit de Antwerpse mode & designwereld produceren nu ook beschermkledij.

Wie wil helpen, kan de patronen gratis downloaden via hun website of Wikifactory.  CtC wil ook productie op grotere schaal opzetten. Kan uw bedrijf mee beschermkledij produceren tegen non-profit tarieven of donatie? Neem dan zeker contact op met hen via het e-mailadres creativestegencorona@gmail.com.

Deel deze pagina: