Doe mee: oproepen naar ondernemers

Foto: GettyImages

Zin om de handen uit de mouwen te steken? Als ondernemer zit u vast niet graag stil. Bekijk hier de verschillende oproepen, wie weet kan u wel essentiële hulp bieden. 

Data against corona

Data als bron van informatie om het coronavirus te bestrijden, dat is het idee achter de nieuwe taskforce ‘Data against corona’. De taskforce wil met behulp van telecom- en epidemiologische data informatie analyseren over de verspreiding van het virus. Kan de oplopende curve van besmettingen afgevlakt worden en kan de infectiecurve ingekort worden op basis van deze informatie? Organisaties die bereid zijn hiervoor anonieme data aan te leveren, kunnen dat laten weten via DataAgainstCorona@debacker.fed.be.

Taskforce ‘Vlaanderen Helemaal Digitaal’: helpt u mee?

Door de COVID-19-uitbraak wordt nu volop gezocht naar digitale oplossingen om de wereld verder te laten draaien. De Vlaamse overheid richtte in dit kader met de steun van onderzoeksinstelling imec en het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-Beleid, de taskforce ’Vlaanderen Helemaal Digitaal‘ op. Biedt uw bedrijf een digitale dienst, expertise, product, … aan die/dat kan helpen? Meld u aan via deze pagina.

Deze taskforce zal alle digitale initiatieven die bedrijven, maatschappij en overheden beter kunnen doen werken in kaart brengen, onderling afstemmen en promoten.

Voka & Health Community zoeken beschermingsmaterialen

Voka en Health Community zetten alles op alles om onmisbare beschermingsmiddelen ter beschikking te stellen. Heeft uw bedrijf producten zoals brillen, ontsmettingsmiddelen, handschoenen, maskers, schorten etc in voorraad of kan u ze produceren? Laat het hen dan zeker weten.  

Europa zoekt bedrijven die persoonlijke beschermingsmiddelen (PMB) en/of medische apparatuur produceren

De Europese commissie wil op korte termijn een overzicht krijgen van alle bedrijven die PBM en medische apparatuur produceren. Ook bedrijven die nog niet actief zijn in deze sector, maar op korte termijn een productielijn kunnen opstarten komen in aanmerking. Kan uw bedrijf hierbij helpen? Vul dan snel het formulier in.

UNIZO provincie Antwerpen richt meldpunt medisch materiaal op

Heeft uw bedrijf medisch materiaal op overschot? Dan kan u dat, al dan niet gratis, ter beschikking stellen van Unizo provincie Antwerpen. Op die manier komen de middelen terecht bij wie er op dat moment het meeste nood aan heeft. Als u wil meewerken, mail naar provincie.antwerpen@unizo.be.

essenscia verzamelt beschermingsmateriaal

Essencia, de sectorfederatie van de chemische industrie, heeft een oproep gelanceerd aan chemie- en farmabedrijven om beschermingsmateriaal ter beschikking te stellen aan ziekenhuizen en artsen. Wil uw bedrijf ook mondmaskers of ander beschermingsmateriaal doneren? Neem contact op met essenscia.
Yves Verschueren, gedelegeerd bestuurder essenscia: “Er is veel goodwill in de sector om een antwoord te bieden op het dreigende tekort aan mondmaskers voor gezondheidswerkers. Met een gecoördineerde aanpak proberen we hier snel en efficiënt op in te spelen. Natuurlijk is dit geen systeemoplossing, maar alle beetjes helpen in deze uitzonderlijke omstandigheden.”

Antwerpse creatives en designers zorgen voor beschermkledij

Door het tekort aan mondmaskers zijn verschillende instanties en particulieren zelf begonnen met het naaien van mondmaskers voor zorgverleners. Maar ook aan beschermkledij is er een grote nood. Daarom ontwikkelden Creatives tegen Corona – oftewel CtC – textielpatronen en prototypes voor beschermende isolatieschorten en coveralls. De creatives uit de Antwerpse mode & designwereld produceren nu ook beschermkledij.

Wie wil helpen, kan de patronen gratis downloaden via hun website of Wikifactory.  CtC wil ook productie op grotere schaal opzetten. Kan uw bedrijf mee beschermkledij produceren tegen non-profit tarieven of donatie? Neem dan zeker contact op met hen via het e-mailadres creativestegencorona@gmail.com.

Help kwetsbare mensen: doneer laptops

Leerlingen zonder computer riskeren leerachterstand. Kwetsbare mensen kunnen vereenzamen. Daarom verdeelt de stad 1000 laptops en doet ook een oproep bij bedrijven. Doneer (gebruikte) laptops, tablets of centen, uw steun is erg welkom! 

Initiatieven voor en door ondernemers

Kan u zelf nog wat extra steun gebruiken? In deze uitzonderlijke tijden zien we veel solidariteit, ook bij ondernemers. We bundelden inspirerende ondernemersinitiatieven voor ondernemers, voor bewoners en voor de zorgsector.

Bekijk alle initiatieven op deze pagina

Deel deze pagina: