Doet uw bedrijf ook aan flexibel werken?

Een grotere verspreiding van flexibel (of tijds- en plaatsonafhankelijk) werken lonkt. Dat is goed nieuws want slechts 16% van de Belgische werknemers werkt af en toe van thuis uit, terwijl 50% van de werknemers vragende partij is om af en toe van thuis uit te werken. Wij spraken met Flanders Synergy, dat samen met het VIM het project ICOMflex op poten zette waarmee het bedrijven begeleidt die willen overstappen naar flexibel werken.

Klopt het dat flexibel werken aan een opmars bezig is?
Flexibel werken doet zijn intrede in verschillende golven. Eerst waren er de early adopters, zoals bijvoorbeeld IT-firma’s. Vervolgens sprongen de diverse overheden mee op de kar. Momenteel bevinden we ons in een derde golf, waarin vooral banken en verzekeraars in combinatie met allerhande kmo’s de overgang maken.
 
Waarom aarzelen sommige bedrijven dan nog?
Bedrijven aarzelen om tijds- en plaatsonafhankelijk werken te implementeren en vragen zich ook af of ze hetzelfde bedrijfsresultaat gaan halen. Het is mogelijk om zelfs een beter bedrijfsresultaat te halen, jawel. Maar dat veronderstelt wél dat je de workflow op een goede, transparante manier geregeld is, vertrekkend vanuit de noden van de klant. Als je die workflow in kaart brengt, stel je deze vraag: hoe kan ik de noden inzake afstemming en coördinatie verminderen vooraleer we met z'n allen van thuis uit gaan werken? Dan ben je bezig met optimalisatie. Dat zijn de bouwstenen om goede bedrijfsresultaten te boeken.
Bedrijven vragen zich ook af welke frequentie tijds- en plaatsonafhankelijk werken kan hebben. Laten we mensen één, twee, drie of vier dagen per week van thuis uit werken? We suggeren om eerst te kijken naar de basisactiviteit, het primaire proces van de organisatie. Laat deze tijds en plaatsonafhankelijk werken toe en zo ja, in welke intensiteit. Soms loont een vast kantoor meer omdat dat de cohesie binnen teams bevordert. De kunst bestaat erin om een goed evenwicht te vinden. En dat wordt gevonden pas als men vertrekt vanuit de basisactiviteit en rekening houdt met een gevoel van samenhorigheid waarnaar mensen ook zoeken zijn.
 
Wat zijn de voordelen van tijds- en plaatsonafhankelijk werken?
Er zijn voordelen verbonden aan het tijds en plaatsonafhankelijk werken. De meest geciteerde zijn, het reduceren van de kosten inzake huisvesting, minder uren die men nodeloos in de file verliest, een grotere productiviteitsstijging, een grotere betrokkenheid van werknemers en het bevorderen van de combinatie arbeid en gezin … Maar om die voordelen ook te realiseren raden we aan om goed voorbereid aan te beginnen én kennis en ervaring te delen met andere organisaties. Denk er ook aan om het project integraal uit te bouwen met een divers team van bijvoorbeeld productie, facility, P&O ..

Aan de slag

Flanders Synergy organiseert binnenkort enkele workshops over tijd- en plaatsonafhankelijk werken:

Op 10 oktober oragiseren zij ook de eerste sessie van hun verandergids.

Ook VOKA organiseert 22 september een studiedag over thuiswerken. U leest er meer over in onze agenda.

Wil u met uw bedrijf verder aan de slag met tijd- en plaatsonafhankelijk werken? Met het project ICOMflex (Innovatieve Concepten voor Organisatie en Mobiliteit) helpen Flanders Synergy en het VIM u mee op weg. U leest er meer over op deze website

Deel deze pagina: