Drie redenen waarom bedrijven materiaal huren bij De Kringwinkel

Copyright | Dries Luyten

De Kringwinkel geeft huisraad, kleding en meubels een tweede leven. Een minder gekende dienst van De Kringwinkel is de verhuurdienst voor feestmateriaal. Bedrijven kunnen er duurzaam materiaal huren voor evenementen, (tijdelijke) inrichting van kantoren, feesten of productlanceringen. De onlinecatalogus bevat onder meer meubilair, decoratie en tafelaankleding. 

Feestmateriaal huren bij De Kringwinkel

Kathleen Werkhoven van de verhuurdienst legt uit waarom bedrijven kiezen voor De Kringwinkel: “Vaak komen bedrijven bij ons terecht wanneer ze op zoek zijn naar meubels of decoratie in vintage- of bohemienstijl. Wij hebben unieke stuks die je niet vindt bij traditionele verhuurkanalen. Onze huurprijzen zijn betaalbaar en door materiaal bij De Kringwinkel te huren, steun je een duurzaam project.”

Duurzame feesten

Wedding planners Mara en Merel van Margriet bladeren regelmatig door de catalogus van de verhuurdienst. “We leerden de verhuurdienst twee jaar geleden kennen op een trouwbeurs in Antwerpen. Sindsdien bestellen we regelmatig decoratiestukken uit de catalogus. Voor een trouwfeest in retrothema vonden we bijvoorbeeld een grammofoon die perfect paste bij de sfeer die we wilden creëren,'' zegt Mara.

Mara en Merel zijn enthousiast over de samenwerking met de verhuurdienst: De medewerkers van de verhuurdienst zijn altijd vriendelijk. Aangezien het assortiment zo groot is, kan ik vaak op het laatste moment nog een bestelling plaatsen. Door feestmateriaal te hergebruiken of te huren bij de Kringwinkel, proberen we onze feesten zo duurzaam mogelijk te maken.
 

“Met het project ‘Berchem Creatives’ combineren we sociale inclusie en leegstand met creatief ondernemerschap. We bouwen leegstaande panden om tot pop-upshops voor onze creatives. Die kleden we in met tafels, kastjes en lampjes van de verhuurdienst.”


Rekwisieten en decorstukken

Als rekwisiteur en decorbouwer is Caroline Verbrugghe vaak op zoek naar meubels en decorstukken die ze kan gebruiken voor filmopnames. “De verhuurdienst van De Kringwinkel is een zegen voor wie werkt in mijn branche. Wanneer ik niet vind wat ik zoek in de online catalogus, helpen de medewerkers van de verhuurdienst me in mijn zoektocht naar een specifiek decorstuk. De catalogus staat namelijk nog niet helemaal op punt. Het aanbod beperkt zich dus niet tot wat er op de website staat”, zegt Caroline.

Creative Cities

De verhuurdienst verhuurt ook materiaal voor langere periodes. Aan Creative Cities bijvoorbeeld, een organisatie die creatieve ondernemers op weg helpt. Dat doen ze door hen vier maanden lang een werkplek aan te bieden. Marit Ginevro van Creative Cities licht toe: “Met het project ‘Berchem Creatives’ combineren we sociale inclusie en leegstand met creatief ondernemerschap. We bouwen leegstaande panden om tot pop-upshops voor onze creatives. Die kleden we in met tafels, kastjes en lampjes van de verhuurdienst.” Een voorbeeld hiervan is  TOKO139, een conceptstore en ondernemersatelier. “De verhuurdienst is flexibel en de huurprijs valt goed mee”, zegt Marit Ginevro. “We kiezen ook bewust voor De Kringwinkel omdat we duurzaamheid willen stimuleren. Een aantal van onze creatives werkt dan ook rond recycling en upcycling.”

Plant u binnenkort een evenement? Hier leest u meer over de verhuurdienst. In de stad Antwerpen zijn 12 maatwerkbedrijven gevestigd. Samen bieden ze een ruime dienstverlening aan, van logistieke versterking, verpakking, assemblage, productie, bouw en renovatie tot schoonmaak, groenverzorging, recyclage, fietsbeheer en horeca.

Ontdek het aanbod op www.ondernemeninantwerpen.be/maatwerkbedrijven.

Deel deze pagina: