Duurzame projecten maken kans op premie stad

Het fonds 'Duurzame Stad', waarmee stad Antwerpen duurzame projecten beloont, wordt vanaf dit jaar ook opengesteld voor onderzoeks- en kennisinstellingen en bedrijven. 

Nog tot en met 15 mei kunnen projecten ingediend worden die aanspraak wensen te maken op een premie via het projectenfonds duurzame stad. Indieners maken kans op een premie met een maximaal bedrag van 15 000 euro per jaar. Voor een extra ambitieus project kan de jury een uitzondering toestaan tot 20 000 euro.
 
Elk project dat bijdraagt aan een duurzaam Antwerpen komt in aanmerking voor de premie. De stad gaat op zoek naar projecten die te maken hebben met energiebesparing, groenvoorziening, recyclage en hergebruik of duurzame mobiliteit. De jury houdt rekening met een aantal bijkomende criteria zoals impact op de stad en omgeving, originaliteit en sociale meerwaarde.
 
Geïnteresseerde verenigingen, bedrijven of kennis- en onderzoeksinstellingen die hun dossier niet rond krijgen tegen 15 mei, krijgen dit jaar nog een kans. De volgende deadline om dossiers in te dienen voor het projectenfonds duurzame stad is 1 oktober 2014.
 
Een project indienen kan op de website van het Ecohuis

Thema's: 
Deel deze pagina: