Eén klantenkaart voor de hele winkelbuurt

Er zijn heel wat lokale handelaars die intekenen op één digitaal systeem om de gegevens van hun klanten te verzamelen. Goed voor de handelaar, maar ook voor de consument die per aankoop punten verzamelt bij zijn of haar favoriete shop. 

Klantengetrouwheid is een complex begrip. Het aanbod is groot en het staat de klant vrij om op zoek te gaan naar het goedkoopste product. Handelaars hebben het moeilijk om op te boksen tegen deze trend. Toch zijn er nieuwe systemen op de markt die het trouwe gedrag van klanten op een efficiënte manier belonen.

Punten sparen en terugkeren

Klantenkaarten zijn terug van (nooit) weggeweest. Mensen worden immers graag beloond voor hun loyaliteit. Nico Volckeryck, uitbater van de winkel Fans in de Kammenstraat, ruilde onlangs de traditionele klantenkaart in voor één digitale kaart. “Euro’s die de klanten bij ons spenderen, worden vertaald naar punten.  Bij 100 punten verdient de klant een waardebon van 5 euro, bij 300 punten een bon van 20 euro. Wij merken dat onze klanten doorsparen en vaker terugkomen.” Interessante voordelen zorgen ervoor dat klanten meer geld spenderen en sneller terugkomen. 

Eén kaart of geen kaart

Qustomer is een bedrijf dat dergelijke digitale klantenkaarten aanbiedt, maar er zijn nog tal van andere systemen op de markt die inspelen op het belonen van trouwe klanten. Eén collectieve kaart of geen kaart, want steeds vaker kunnen smartphone houders een app downloaden waar ze zich mee kunnen registreren. Bij elke aankoop verdient de klant een punt die hij of zij kan inruilen voor een beloning, wat kan gaan van een gratis koffie tot een aankoopbon. Het is de handelaar zelf die de beloning kiest.

Tal van voordelen

Eén klantenkaart voor een hele winkelbuurt biedt talrijke voordelen, zowel voor de klanten als voor de handelaars, volgens Nico Volckeryck. “Gedaan met een overvolle portefeuille vol kaarten. Mensen vinden het leuk om één kaart te hebben die ze in verschillende winkels kunnen gebruiken. Bovendien vinden ze het fijn dat hun aankopen beloond worden. Het systeem is ook handig voor de handelaar. Alle aankopen worden geregistreerd, wat maakt dat wij het aankoopgedrag van onze klanten kunnen analyseren en onze voordelen in de winkel en op onze webshop hier kunnen  op afstemmen.” Nog een extra voordeel is dat de handelaar op basis van de klantengegevens, gerichter kan communiceren via een digitale nieuwsbrief en andere social media. 

Meerdere winkels in één buurt

In Antwerpen zijn er reeds een aantal winkels, van boekenhandels tot parfumeries, die gebruik maken van de collectieve klantenkaart. Maar het project is pas succesvol van zodra meer ondernemers aansluiten bij het digitale systeem. Want hoe groter het aanbod, des te interessanter het wordt voor de klant om in een welbepaalde buurt te shoppen en daar zijn of haar voordeel te doen. 

Thema's: 
Deel deze pagina: