Early bird tickets voor festival Us By Night 2019

Us By Night is na drie edities een vaste waarde in Antwerpen. Eind november 2018 was de Antwerpse Parkloods opnieuw dé hub voor creatief talent van over de hele wereld. Drie dagen lang genoten liefhebbers, creatievelingen en nieuwsgierigen van inspirerende verhalen. Want Us By Night is geen gewoon festival. Curator en initiatiefnemer Rizon Parein blikt terug op een succesvolle editie en kijkt vooruit.

Een uniek festival in Antwerpen

Rizon Parein: “Er bestaan heel wat grote internationale conferenties waarop designers samenkomen. Daar wordt vooral geluisterd naar top notch keynote speakers. Boeiend, zeker, maar ik miste vaak het sociale aspect. Mensen uit de creatieve sector werken steeds meer global en zitten de hele dag achter hun computer. Een event waar je samen met je collega’s en vrienden creatieve inspiratie vindt; daaruit ontstond het concept Us By Night. De top van de designwereld krijgt er een podium en dat is fijn om met vrienden te beleven.”

Antwerpen is dé perfecte locatie voor dit event. Rizon: “Antwerpen is de bakermat van veel designers en heeft een sterke reputatie op het vlak van innovatie en creativiteit. Na de massale positieve reacties was het evident om Us By Night dit jaar opnieuw in Antwerpen te organiseren.”

2018 was een topeditie

“Deze editie was een enorm succes”, vertelt Rizon. “Er één hoogtepunt uitkiezen is moeilijk, maar als ik er toch eentje moet noemen, dan is de verrassing voor mij de lezing van illustrator Jim Stoten. Het was een rauwe, kwetsbare performance met een apotheose die het hele publiek omver blies.”

Er was ook dit jaar voor elk wat wils: een hoofdpodium met keynotes, de intiemere Living Room en de Tutorial Stage, waar workshops gegeven werden. Op de Night Market stonden flitsende led walls, hippe arcade games en interessante kunstinstallaties. Voor eten en drinken werden foodtrucks voorzien, waar men iets kon eten en napraten.

Veelzeggende cijfers

  • 1.950 bezoekers per dag / 5 weken vooraf uitverkocht
  • 35% internationale bezoekers
  • 35 verschillende nationaliteiten
  • + 70 internationale sprekers / 6 uit Antwerpen en 13 uit België

Afspraak in 2019 in de Waagnatie

Rizon: “We groeien elk jaar. Omdat we nood hebben aan een grotere locatie, verhuizen we volgend jaar naar de Waagnatie. Daar kunnen we bovendien activiteiten organiseren in openlucht. We plannen ons festival wat vroeger in het jaar, wanneer het buiten nog warm is. De Waagnatie is écht een schitterende plek: aan de Schelde en vlakbij het stadscentrum, met heel veel hotspots in de buurt.”

“Us By Night organiseren kost veel tijd en geld. Gelukkig kunnen we rekenen op enkele vaste partners zoals stad Antwerpen en de Cronos Groep en de creatieve scene zelf. Ook sport- en lifestylemerk Adidas al enkele jaren trouwe partner. Hoe dit festival is kunnen groeien, komt mede door al die steun”, besluit Rizon.

Thema's: 
Deel deze pagina: