Een boekingsplatform vol flexibele werkplekken voor en door ondernemers

Tech.lounge Antwerpen - copyright Olivier Pirard

In een continu veranderende wereld is ook onze manier van werken helemaal veranderd. Start-ups, freelancers, vertegenwoordigers,…  zijn meer dan ooit op zoek naar flexibele werkplekken. En door het vele thuiswerken zijn dure kantoorruimtes van kmo’s en andere bedrijven leger dan voorheen. Deskalot.com zorgt ervoor dat deze twee werelden elkaar kunnen vinden.

Dure werkplekken blijven leeg

Thuis of in co-workingruimtes werken, online meetings, wandelvergaderingen,… Het klassieke werken van 9 tot 17 uur op één vast kantoor maakt stilaan plaats voor het hybride werken, waarbij we steeds vaker variëren qua werkomgeving. Dat betekent dat er heel wat dure werkplekken in Antwerpse bedrijven vandaag leeg blijven. Tegelijk is een grote groep Antwerpse ondernemers vandaag op zoek naar flexibele werkplekken. Freelancers natuurlijk, maar ook bedrijfsleiders/managers en werknemers hebben het voordeel van flexwerken ontdekt.

Beslis zelf waar en wanneer je werkt

Deskalot.com vormt een brug tussen beide werelden. Op het platform kunnen Antwerpse ondernemers zich aanmelden en werkplekken en/of vergaderruimtes aanbieden, aan een zelfgekozen prijs. Ondernemers, freelancers of werknemers op zoek naar een tijdelijke werkplek boeken die ruimtes via Deskalot.com en de verdere administratie en afrekening gebeurt automatisch. ‘Deskalot is ontstaan vanuit een HR-insteek’, vertelt initiatiefnemer Jonas Pollet van Partena Professional. ‘We geloven dat de talenten van mensen beter renderen wanneer ze zelf beslissen waar en wanneer ze werken. Tegelijk laten we bedrijven bewust omgaan met hun ruimtes. En tot slot houden we op deze manier veel mensen van de baan en dragen we bij aan een oplossing voor het mobiliteitsprobleem.’

Verrassend aanbod

Een thuiskantoor in een belle époquehuis in Zurenborg, een woning in het groen van de Kempen, een stille kamer in een klooster… het aanbod is verrassend en gevarieerd. ‘Aan onze snelle groei merken we dat we veel mensen kunnen helpen’, vertelt Jonas. Vooral start-ups zijn blij met de flexibiliteit die dit platform aanbiedt. Dankzij Deskalot kunnen ze de ene week met twee mensen in een kantoor werken, de volgende week met 16 in een groter kantoor, om daarna weer over te schakelen op thuiswerk, met bijvoorbeeld nog workshops in een inspirerende ruimte op een andere locatie.’

De toekomst van het werken

Ook voor de allernieuwste trends in het hybride werken zijn er oplossingen in Deskalot. Denk maar aan het ‘meet me halfway’-principe waarbij collega’s of zakenrelaties uit respectievelijk Brugge en Antwerpen elkaar ontmoeten in een hippe loft in Gent. Of ondernemers die tijdens de daluren door de Kennedytunnel rijden en de rest van de dag verder werken in een kantoor in Zwijndrecht. ‘Wij geloven dat dit de toekomst is van het werken. Het gaat over een vrijheid die vroeger bijna exclusief voorbehouden was voor freelancers, maar waar ook werknemers en ondernemers vandaag hun voordeel mee doen. Je statuut maakt niet meer uit, je fysieke locatie ook niet meer. Hetgeen wat telt is je beste werk afleveren, in de voor jou beste locatie’, besluit Jonas.

Ontdek Deskalot en het overzicht van Antwerpse coworkingruimtes

Wil je zelf een Antwerpse werkplek en/of vergaderruimte aanbieden aan andere ondernemers? Neem contact op met Deskalot.

 

Thema's: 
Deel deze pagina: