Een coworkingspace helpt je duidelijker aflijnen tussen werk en privé

Veilig coworken - foto's Jonathan Ramael

In Antwerpen vind je tientallen gedeelde werkplekken. Wat zijn de voordelen ervan? In een meerdelige reeks vertellen ondernemers waarom ze werken in een Antwerpse coworkingruimte.

Deel 4: Friday Coworking in Berchem. Voor IT-consulente Joke is het de perfecte locatie om de sleur van het thuiswerken achter zich te laten, terwijl digitale innovator Thomas deze plek als uitvalsbasis gebruikt voor teamvergaderingen.

Voor IT-consulente Joke Gysel bij YPTO, de interne IT-dienst van de NMBS, werd thuiswerken de nieuwe norm tijdens de coronacrisis. “Vanaf de start van de lockdown tot midden mei liep dit eigenlijk op rolletjes en dankzij tools als Microsoft Teams bleef ik vlot communiceren met mijn collega’s. Maar na een week vakantie in eigen huis kwamen plots de muren op me af: ik had totaal geen motivatie meer om van thuis uit te werken. Via het buurtnetwerk Hoplr deed ik een dringende oproep naar een plek om te telewerken.”

Duidelijke aflijning werk privé tijdens coronacrisis

Een vaste klant van Friday Cowork gaf haar de gouden tip: een coworkingspace in haar eigen straat. “Er schuilt in de Lange Leemstraat een prachtige coworkingruimte in wat aan de buitenkant op een normaal rijhuis lijkt. Manager Nathalie gaf me een rondleiding en ik ben er dezelfde week nog gestart. Bij Friday Cowork vond ik onmiddellijk mijn motivatie terug: de stille werkomgeving stimuleert je concentratie. Het is een enorme drijfveer om anderen te zien werken en je hoort ook meteen bij de community. Het feit dat ik eerst een stukje moet stappen tot bij Friday Cowork zorgt ook voor een duidelijke aflijning tussen werk en privé: de coronasleur is helemaal doorbroken.”

Extern vergaderen

Dankzij flexibele, online reserveerbare formules voor halve dagen houdt Friday Cowork de drempel laag: perfect voor nieuwe leden. Ook de vaste klanten zijn lovend over deze coworkingruimte in de Lange Leemstraat. Zo gebruikt digital team lead Thomas Rypens van design- en innovatiebureau Made Friday Cowork als vaste uitvalsbasis voor teamvergaderingen. “Voor ons bureau fungeert Friday Cowork als breakoutruimte: we deconnecteren ons er van de vaste werkplek en laten onze creativiteit stimuleren zonder storende factoren. Per kwartaal organiseren we dit soort strategische denkmomenten in de bovenste meetingsruimtes van het karaktervolle gebouw: het geeft ons een duidelijke, afgelijnde mindset.

“Bij Friday Cowork kunnen we ons in alle rust afzonderen van het vaste bureau: het zorgt voor een stroom aan creatieve ideeën.”

Coworken blijft de meest tijdefficiënte manier om te werken, zelfs tijdens de Coronacrisis. Met de garantie op anderhalve meter afstand - zelfs in de vergaderruimtes - en voldoende veiligheidsmaatregelen blijft Friday Cowork een unieke ruimte in Antwerpen: boordevol licht, inclusief catering en met een steeds groeiende community van creatieve freelancers en telewerkers.

Overzicht coworkingplekken

Ook op zoek naar een coworkingruimte in Antwerpen? Wij bundelden ze voor jou in dit overzicht van coworkingplekken.

 

Deel deze pagina: