Een matchmaking event voor ondernemers? De stad ondersteunt jou.

De stad ondersteunt matchmakingevents met een toelage.

Veel gezonde Antwerpse bedrijven zijn door de pandemie in moeilijkheden gekomen. De stad wil deze ondernemingen helpen en maakte een budget vrij voor de organisatie van matchmaking events, waar ondernemers de juiste contacten kunnen leggen met bedrijven of organisaties die hulp bieden om als onderneming verder te groeien. Ontdek hier de inspirende events van dit najaar.

Matchmaking events voor ondernemers

Veel bedrijven hebben nu nood aan extra kapitaal, talent of de juiste business contacten om verder te kunnen groeien. Organisaties of bedrijven die events organiseren waar ondernemers contacten kunnen leggen die dit faciliteren, kunnen beroep doen op deze toelage en een project indienen.

Welke events ondersteunt de stad?

  • Jouw matchmaking event heeft een open karakter en is gericht op kapitaal, talent en business netwerking.
  • De deelnameprijs is marktconform.
  • Het event wordt georganiseerd in arrondissement Antwerpen én richt zich tot deelnemers uit stad Antwerpen.

Steun per event

De financiële ondersteuning van de stad moet onontbeerlijk zijn voor de organisatie van het event, de maximale ondersteuning bedraagt 20.000 euro en mag maximaal 50% van de totale kosten van het event bedragen. De aanvragen worden goedgekeurd tot uitputting van het jaarlijkse totaalbudget.

Het totale budget dat de stad voor 2021 voorziet, bedraagt 95.000 euro. Let wel: het budget voor 2021 is bijna volledig besteed. In het najaar komt er zicht op het budget dat voor 2022 wordt vrijgemaakt. 

Wie kan een project indienen?

Jij kan - ongeacht of je in Antwerpen of daarbuiten bent gevestigd - een project indienen, wanneer:

  • jij het event organiseert,
  • je een ondernemingsnummer hebt of een feitelijke vereniging bent zoals een bedrijf, een kennisinstelling, een onderwijsinstelling of een non-profit organisatie.

Meer informatie en je matchmaking event indienen

Om zeker te zijn dat het event dat jij aanbiedt, beantwoordt aan deze oproep, lees je best eerst het reglement grondig door. Je project kan je indienen via deze link zodra de nieuwe budgetten voor 2022 bekend zijn:

DIEN JE PROJECT IN

Heb je een vraag? Mail naar businesseninnovatie@antwerpen.be en wij antwoorden je snel.

Deel deze pagina: