EIT Digital neemt intrek in The Beacon

The Beacon is met EIT Digital nog een bewoner rijker. De innovatiehub voor Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI) geeft al onderdak aan meer dan 60 startups, scale-ups en corporates. 

EIT Digital opent in The Beacon een sattelietkantoor. De feestelijke opening staat gepland na de zomervakantie. Het Europees innovatie-instituut wil het hoger onderwijs, innovatie en ondernemerschap en scale-up acceleratie stimuleren binnen de focusgebieden Digital Cities, Digital Industry en Digital Wellbeing.

Focus op een sterk digitaal Europa

EIT Digital is een ‘Knowledge and Innovation Community’ voor educatie, innovatie en scale-up acceleratie van het European Institute of Innovation and Technology. Hun doel is om de economische groei en de kwaliteit van leven in Europa te verbeteren door het inzetten van deep tech innovatie en onderwijs. Daarvoor integreren zij onderwijs, onderzoek en ondernemerschap in een pan-Europese samenwerking met 280 Europese organisaties en bedrijven.

EIT Digital leidt – binnen een Europees netwerk van vooraanstaande technische universiteiten – technische talenten op tot de innovators, ondernemers en industrieleiders van morgen. Ze investeren en innoveren in strategische focusgebieden, en ondersteunen scale-ups in Europa met toegang tot nieuwe markten en investeerders.

EIT Digital Academy zet in op onderwijs

De nieuwe vestiging in The Beacon dient dan ook als basis voor de EIT Digital Academy in België. De Academie, een Europees netwerk van top tech universiteiten, biedt een Master, Doctoral, Professional en Summer School.

Professor Silvia Lenaerts, vicerector Valorisation & Development van de Universiteit Antwerpen: “De Universiteit van Antwerpen wil een leidende rol spelen in het levendige innovatie ecosysteem van EIT Digital in The Beacon. Een rijkdom aan bronnen betekent ook een grote verantwoordelijkheid. Alleen bij gezamenlijke projecten die studenten, onderzoekers, ondernemers en beleidsmakers verbinden, kunnen we een verschil maken en een duurzame stad, industrie en samenleving bouwen.

Antwerpse verbinding met Europese markt en bedrijven

Maar ook de verbinding met Europese markten en bedrijven is een belangrijke troef en ambitie van EIT Digital. Die verbinding kan verlopen via de EIT Digital Accelerator. ““Onze business developers kunnen vanaf de nieuwe locatie Belgische scale-ups ondersteunen voor toegang tot Europese markten en zelfs tot de VS”, zegt Patrick Essers, managing director EIT Digital Benelux.

Een andere manier om het Belgische netwerk te verbinden is via EIT Digital2021. Dit is een oproep voor voorstellen voor nieuwe innovatieve producten, of startups en onderwijsprogramma’s, om mee te bouwen aan een sterk digitaal Europa. U kan reageren tot 7 mei 2020.

Voor The Beacon, het innovatiecentrum van Antwerpen biedt de komst van EIT Digital grote kansen, vindt Wim de Waele, Executive Chairman at The Beacon. “Dit is een eerste mijlpaal in onze strategie om onze lokale digitale community te verbinden met Europese en wereldwijde netwerken en markten. We verwachten veel interessante samenwerkingsinitiatieven en bedrijven te zien ontstaan als resultaat van de digitale transformatie van de stad en de haven en veel hebben internationale potentie. De link met EIT Digital zal van grote waarde zijn om dat mogelijk te maken.

Sectoren: 
Deel deze pagina: