Erkende vluchtelingen vinden hun plaats in Antwerpse bedrijven

Of anderstalige nieuwkomers in onze stad snel aan een job geraken? Als het aan Katoen Natie ligt, absoluut wél. Het Antwerpse bedrijf ziet heel veel potentieel in de groep erkende vluchtelingen en startte met een specifiek opleidingstraject. Uitzendpartner Konvert tekende dat traject uit. 

Voor deelnemer Ahmed Mazen uit Afghanistan is de meerwaarde duidelijk: “Ik leerde heel snel een nieuwe job én ik kan nu Nederlands leren door te praten met mijn collega’s. Perfect.”

Een grotere vijver

Katoen Natie zoekt continu naar goede nieuwe werkkrachten. Daarbij is afkomst niet belangrijk – wél of iemand de juiste competenties heeft of in staat is ze snel te verwerven. “Voor specifieke vacatures zoals reachtruckchauffeurs, vinden we erg moeilijk mensen. Dan is het natuurlijk interessant als de vijver van potentiële kandidaten wat groter wordt door daar ook anderstalige nieuwkomers in op te nemen.”

Opleiding op maat

Voor het opleidingstraject, en de werving en selectie-fase, werkt Katoen Natie samen met Konvert. De interimspecialist betrok VDAB en het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten bij het project, en tekende via SIOS en Jungheinrich een opleiding op maat uit voor de nieuwkomers. “De meeste deelnemers hadden weinig voorafgaande competenties in de sector. In onze eerste screening letten we daarom ook vooral op de motivatie. Wie wil leren, die slaagt in onze opleiding. En de taal en de culturele aanpassingen, die komen dan vanzelf wel.”

Straffe resultaten

Veertig nieuwkomers volgden de training. Zij komen van overal: Afghanistan, Marokko, Eritrea, Irak, Burundi, Pakistan, Egypte, … Drieëndertig onder hen slaagden ook na drie weken en van hen kon bijna iedereen meteen aan de slag bij Katoen Natie. De overgrote meerderheid werkt er na de cruciale eerste maanden nog steeds, en heeft zelfs uitzicht op een vast contract.

Deel deze pagina: