ESAS blijft nadruk leggen op interne opleidingen

De ESAS-groep uit Wilrijk kan aan het begin van zijn 15-jarige bestaan opnieuw terugblikken op een mooi groeijaar 2014. In vergelijking met een jaar voordien stijgt de omzet bij het allround technologiebedrijf met bijna 22 procent. ESAS-groep wist in 2014 ten opzichte van 2013 een omzetstijging te realiseren van 21.500.000€ naar meer dan 26.000,000 euro. 

Het was huidig CEO Robert Decant die in 2000 ESAS oprichtte en ervoor zorgde dat het bedrijf op 15 jaar tijd uitgroeide van twee medewerkers destijds naar het huidige aantal werknemers. Ook de laatste jaren bleef de onderneming sterk groeien. Realiseerde ESAS in 2012 nog een omzet van ongeveer 18 miljoen euro en 300 medewerkers dan evolueerde dit het voorbije jaar naar het huidige cijfer van meer dan 26.000.000 euro.
 
In 2000 begon het als een klassiek ICT-bedrijf. Robert Decant: “Maar gaandeweg zijn we gaan evolueren naar verschillende technologieën waaronder onder meer digitale televisie, ADSL, voice over IP, maar ook printing services, point of sales systemen en banking automaten. Ook op het gebied van smart grids en smart buildings zijn we nu actief net als met industriële automatisatie. Onze slogan luidt dan ook niet voor niets: “Multiskilled services close to you”, legt CEO en ondernemer Robert Decant uit.

Opleidingen

Bij ESAS legt men sterk de nadruk op opleidingen en trainingen binnen het bedrijf. Robert Decant: “Het is vooral belangrijk dat iemand die bij ESAS aan de slag wil, de juiste attitude heeft en van aanpakken weet. Veel praktische en technische bagage kunnen we altijd nog binnen het bedrijf zelf aanleren. In het verleden hebben we bewezen bij bestaande klanten te kunnen blijven groeien maar door te diversifiëren zijn we ook in staat om nieuwe klanten aan te trekken.”
 
 
De stad ondersteunt uw bedrijf bij het uitwerken van opleidingen voor moeilijk invulbare vacatures. 
Ontdek de Talentenhuizen

Sectoren: 
Deel deze pagina: