Extra boost voor Antwerpse export met Kompas

Plannen om naar het buitenland te navigeren met je bedrijf? Maar hoe zet je er het best voet aan wal? Hoe zet je jouw kompas in de juiste richting naar correcte partnerships en een betrouwbaar netwerk? Internationaal actieve ondernemers krijgen tijdens de Kompas-trajecten met webinars en coachingssessies extra ondersteuning in deze uitdagende periode. Dit traject is gratis voor bedrijven uit Antwerpen en haar districten. 

Zowel tijdens het startseminarie als drie daaropvolgende interactieve digitale sessies komen experten aan het woord en kunnen deelnemers met elkaar ervaringen uitwisselen. Hierdoor kan je rekenen op pakken extra kennis over de buitenlandse markt zodat je op stevigere fundamenten kan bouwen. Met deze kennis in de hand, leidt je kompas je recht naar nieuwe internationale successen.

China

De Chinese economie groeit jaarlijks fors en zorgt voor steeds meer koopkracht in het grootste land ter wereld, dat 1,3 miljard inwoners telt. Hierdoor groeit ook de vraag naar Europese consumenten- en hightechgoederen. De kansrijke sectoren voor Vlaamse bedrijven gaan van voeding en agro over gezondheidszorg, clean- en biotech, digitalisering en big data. Schrijf je in voor coachingtraject: China 

Duitsland 

Dichterbij blijft Duitsland een fantastische exportmarkt: groot en aantrekkelijk. Het is zelfs dé eerste exportbestemming bij uitstek. Voldoende argumenten dus om met Kompas Duitsland ook te focussen op zakendoen bij onze oosterburen. Opportuniteiten zijn onder meer te vinden in de digitale economie zoals e-gezondheid, privacy en gegevensbeveiliging, energiezuinige woningbouw, telecommunicatie en hernieuwbare energie. Schrijf je in voor eerste kennismaking met een webina

Scandinavië

De Scandinavische landen tot slot zijn voortrekkers op tal van nieuwe domeinen zoals e-commerce, elektrische auto’s, biovoeding en recyclage. En Finland heeft bijzonder veel expertise in zakendoen met Rusland. Opstart Kompas traject Scandinavië is voorzien in februari 2021.

VS

De VS zijn onze grootste handelspartner buiten de Europese Unie. In 2019 waren de Verenigde Staten voor Vlaanderen de vijfde exportbestemming en onze derde bron van import. Belangrijke exportsectoren in de Vlaamse handel met de VS zijn farmaceutische producten, chemische producten, machines, edelstenen. Opstart Kompas traject Verenigde Staten is voorzien in april 2021. Meer info op deze website.

Kompas is gratis voor bedrijven uit Antwerpen.  De seminaries en coachingsessies worden georganiseerd door Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, in nauwe samenwerking met Flanders Investment and Trade en medegefinancierd door de Stad Antwerpen.
 

Deel deze pagina: