ExxonMobil investeert 1 miljard dollar in Antwerpen

De Amerikaanse oliereus ExxonMobile zal een nieuwe Delayed Coker Unit installeren op zijn raffinaderij in Antwerpen. Deze investering van 1 miljard dollar in de haven van Antwerpen zal de raffinaderij helpen om tegemoet te komen aan de energiebehoefte in Europa.

“Wij hebben in totaal meer dan 2 miljard dollar in 10 jaar geïnvesteerd in deze raffinaderij, waardoor wij kunnen blijven voldoen aan de vraag naar brandstoffen en andere olieproducten in Europa”, zegt Jerry Wascom, president van ExxonMobil Refining & Supply Company.  

Schonere olieproducten

De nieuwe installatie zal zware, hoogzwavelige restolie omzetten in schonere olieproducten en transportbrandstoffen zoals gasolie voor de scheepvaart en diesel. “Deze nieuwe unit en de recent in Antwerpen gebouwde warmtekrachtcentrale van 130 MW en de ontzwavelingsinstallatie voor diesel, herbevestigen ExxonMobil’s positie als leider in de Europese en mondiale energiemarkt.” 

ExxonMobil investeert voor de lange termijn in zijn strategische raffinaderij in Antwerpen. De investering beantwoordt aan een tekort aan industriële capaciteit om zware stookolie in producten zoals diesel om  te zetten. Dit project illustreert ExxonMobil’s langetermijnvisie en weloverwogen aanpak van investeringen. "Deze investering is de eerste in een reeks die we momenteel overwegen om onze strategische raffinaderijen in Europa verder te versterken en om nog succesvoller de uitdagingen van de sector te kunnen aangaan. De jaarlijkse Outlook for Energy van ExxonMobil toont aan dat de vraag naar diesel voor vrachtwagens en ander commercieel transport in Europa in de komende decennia hoog blijft."

320.000 vaten per dag

“De nieuwe Delayed Coker Unit verstevigt niet alleen onze sterk presterende raffinaderij in Antwerpen, maar versterkt ExxonMobil’s downstream en chemische activiteiten in Noordwest-Europa ook verder”, voegt Stephen Hart toe, regional director van ExxonMobil Refining & Supply Company. “Deze investering draagt positief bij aan het productaanbod van onze Antwerpse raffinaderij en zorgt ervoor dat we de benodigde schonere diesel aan de Europese markt kunnen leveren.”

De raffinaderij in Antwerpen van Esso België, een divisie van ExxonMobil Petroleum & Chemical B.V.B.A., heeft een productiecapaciteit van ongeveer 320.000 vaten per dag en is sinds 1953 in bedrijf.
 

Thema's: 
Deel deze pagina: