Festival voor creativiteit in reclame en marketing Eurobest 2015 in Antwerpen

In december 2015 richt de internationale reclamewereld haar ogen op Antwerpen. De stad verwelkomt dan Eurobest, het Europese festival voor creativiteit in de reclame en marketing. Drie dagen lang zullen verspreid over de stad seminaries, workshops, presentaties en een awardshow plaatsvinden. De  top van de internationale reclame-, marketing en media-industrie zal die dagen Antwerpen kunnen ervaren als een hotspot van creatief en innovatief ondernemerschap.

Antwerpen gooit niet alleen in de mode hoge ogen, ook op het gebied van reclame en communicatie doet de stad het erg goed. Van de 8 000 creatieve bedrijven in de stad zijn er meer dan 1 200 actief in de reclame en communicatie en nog eens dubbel zo veel in de verwante sectoren van nieuwe media en audiovisueel werk. De Antwerpse reclamewereld geniet internationaal een uitstekende reputatie en Antwerpse bureaus zoals Duval Guillaume, LDV United en Dallas worden op festivals zoals de Cannes Lions en Eurobest steevast gelauwerd om hun campagnes. In 2013 werden 13 Eurobest Awards uitgereikt aan Antwerpse inzendingen, in 2012 waren dat er zelfs 22.
 
Eurobest is hét Europese festival van creativiteit in reclame, marketing, design en de media-industrie. Sinds 2008 reist het festival rond in Europa met als doel over heel het continent creativiteit te versterken en te inspireren. Door in 2015 gaststad te zijn voor het festival zet Antwerpen zich internationaal op de kaart naast steden als Lissabon, Amsterdam, Stockholm en Hamburg, waar vorige edities van Eurobest plaatsvonden. De editie van 2014 zal plaatsvinden in Helsinki, in de iconische Finlandia Hall, met jury’s en sprekers van wereldformaat. Nieuw dit jaar is de categorie ‘Innovatie’ en de versterkte focus van het festival op maximale creatieve uitwisseling.
 
Festivaldirectrice Louise Benson: “Ik ben erg enthousiast dat Eurobest volgend jaar naar Antwerpen trekt, na een veelbelovende editie in Helsinki. Antwerpen zal het festival dus in topvorm krijgen en we kijken er naar uit om nauw samen te werken met de Belgische creatieve gemeenschap, net zoals we dat dit jaar met Finland doen.”
 
De Belgische reclame- en communicatiesector was mee vragende partij om Eurobest naar ons land te halen en zal ook betrokken worden bij de invulling van het programma, dat een mix is van een congres en een heuse 'Oscaruitreiking' van de Europese reclamewereld. Door Eurobest te verwelkomen, versterkt de stad de uitstraling en impact van haar reclamewereld. Het festival draagt bij aan de aantrekkelijkheid van Antwerpen als een innovatieve business-stad waar ruimte is voor economische groei en creativiteit. 
 
Meer over Eurobest 2015 zal aangekondigd worden tijdens Eurobest 2014, van 1 tot 3 december, in Helsinki.
 

Deel deze pagina: