Financieel overzicht kwijt? Volg gratis coaching 'Kostenbeheer'

Sofie De Paep van Barchel met coach Gert Buys van Proef

De stad Antwerpen biedt detailhandelaars en horecaondernemers 2 gratis coachings aan. Tijdens deze individuele sessies geven vakspecialisten persoonlijk advies op maat van wat jij nodig hebt. Zo koos Sofie De Paep van Barchel 2 coachings, die perfect op elkaar aansluiten. Vorige week vertelde Sofie waarom ze koos voor ‘Onderhandelen met leveranciers’. Deze week kan je lezen waarom ze ook aanklopte bij Gert Buys voor een coaching ‘Kostenbeheer’. Deze coaching is zeker een aanrader voor ondernemers die in deze coronacrisis het financieel overzicht verliezen.

“Er veranderde zodanig veel tijdens corona. Ik begon te twijfelen of ik wel goed bezig was”, zegt Sofie. “Verkoopt dit product wel goed, zitten mijn inkomsten en uitgaven in de juiste verhouding? Verkoop ik wel aan de juiste prijs? Kortom, ik had wel zicht op de details, maar het volledige plaatje zag ik niet.”

Bij 'Kostenbeheer' ga je van een abstract naar een concreet doel

“Ik vertrek vanuit vragen die de ondernemer zich stelt”, vertelt coach Gert van Proef. “Zitten mijn prijzen goed? Zijn mijn kosten niet te hoog? Wat moet ik opvolgen? Dat zijn gegronde vragen. Want je klanten een fijne beleving aanbieden is één ding; zorgen dat je zaak overeind blijft, is daar onlosmakelijk mee verbonden.

Al snel heb je nood aan een plan. En een plan vraagt om een doel. Zoek eerst uit wat je zelf wil bereiken. Dat abstract doel vertaal je in concrete cijfers die meetbaar zijn en een overzicht bieden. Dat is waar Sofie ook naar op zoek was.”

“Deze coaching is één-op-één met flinke focus op het beheer van alle kosten. En ik kon het direct toepassen.” Sofie

Een overzicht van alle kosten en inkomsten waarmee je kan simuleren

“Tijdens mijn coaching maken we een overzicht van uitgaven, inkomsten en vaste kosten. Zo zie je zwart op wit wat er buitengaat en binnenkomt en kan je per maand opvolgen of je je plan realiseert of moet bijsturen, indien nodig. Zo ben je pro-actief echt aan het ondernemen.

Dit financieel plan geeft je houvast. Je kan jezelf beter bevragen over wat je aan het doen bent. Je kan simulaties maken in functie van kosten die wijzigen, en er de juiste conclusies uit trekken.

“Stel dat Sofie een quiche wil serveren. Het plan geeft haar de ruimte om te experimenteren. Ze simuleert en ziet wat een nieuw product met de omzetcijfers zal doen. Dan pas neemt ze een beslissing.” Gert

Coaching Kostenbeheer

“Tijdens de coaching - 4,5 uur gespreid in de tijd – bouwen we een excelbestand op. Zo leer je de impact van alle bedragen begrijpen. Je werkt het bestand zelf uit en ik ondersteun je daarin. Dat betekent huiswerk, vooral opzoekwerk. Gegevens verzamelen en opvoeren vraagt tijd en dat kan buiten de coachinguren. Zo ben je al met kostenbeheer bezig en begrijp je waarom je dit doet. Doe je het grondig, dan zijn de sessies voldoende om het overzicht volledig eigen te maken aan je zaak, beheers je de excel en kan je er nadien op verderbouwen. Het vraagt niet veel werk om het te onderhouden. Je gaat het zelfs plezant vinden om te zien hoe je het doet tegenover het plan.

“Je start een persoonlijk traject op. Hoe meer inzet en motivatie, hoe beter de excel je actuele situatie onderbouwt.”

Hoe bepaal ik mijn omzet in een plan? Welke analyses kan ik maken?

“Je omzet bepaal je vanuit je ervaring. Wat is voor jou een goeie of een slechte dag wat omzet betreft? Een regenachtige novemberdag is een slechte dag. Wat is een goeie maand? Februari kan een goeie maand zijn, als je een product aanbiedt rond Valentijn. Met diezelfde feeling verklaar je ook de outprints uit je kassa. Met die bagage vul je je plan in met goeie en slechte maanden.

Met die invulling kom je bv. aan een jaaromzet van 100KE. Je vaste en variabele kosten worden aan het plan toegevoegd. Zo weet je welke omzet je moet draaien om break-even te draaien. Als de realiteit daarvan afwijkt, is ook duidelijk hoé je kan bijsturen. Maak je winst, dan kan je investeren of jezelf een loon uitkeren. Als je concreet de omzet van je dagelijks werk kent, dan kan je beslissen hoé je je groei realiseert; door de juiste producten te kiezen, prijzen te verhogen of porties niet te groot te maken zodat je niks moet wegsmijten.

Met een plan zie je heel concreet hoe je zaak loopt, en dat maakt je zekerder. Forecasten en simuleren helpt om je houvast zo juist mogelijk te houden. Als ondernemer kan je jezelf veel beter bevragen over wat je aan het doen ben. Of jezelf een schouderklop geven.

Hoe verwerk je een coronacrisis in je plan?

“Als je een plan hebt, dan kan je dat aanpassen in functie van een mogelijke heropstart. Je kent de overbrugging die je nodig hebt vooraleer je zaak terug mag openen. Je krijgt zicht op het effect van deze pandemie op je zaak. Daar kan je mee aan de slag.

Je bent nu een crisismanager. Je moet proberen het verlies zo klein mogelijk te houden. Door premies, uitstel van lening of overbrugging aan te vragen of over de huur te onderhandelen. Maar ook te starten met take away of online producten te verkopen…

Je kosten reduceren en je omzet toch zo groot mogelijk houden. En een plan maken voor de doorstart. Een crisismanager verdient trouwens ook een schouderklop, eigenlijk nog meer dan een ondernemer, want dit zijn geen normale tijden.

Er zijn horecaondernemers die eenzelfde winst genereren als voor corona, omdat ze hard gewerkt hebben op kosten, in personeel hebben gesnoeid en de producten met het meeste rendement nog meer in de kijker hebben gezet.

“Je zoekt, je bent inventief. Klanten appreciëren dat. Het is voor niemand makkelijk. Iedereen moet thuis werken. Een brunch aan huis geleverd, daar doen ze zichzelf graag een plezier mee.” Sofie

Beste bescherming tegen malafide leningen

“Het beste wapen tegen malafide leningen is een correct zicht hebben op je financiën. Je weet dan exact wat je nodig hebt en je kan een gefundeerde vraag aan de bank voorleggen. Ondernemers zonder plan kunnen vaak niet bij de bank terecht en zijn een makkelijke prooi voor malafide leningen.

Met een plan zal jij ook niet plots verrast worden door geldtekort; je ziet dat lang op voorhand aankomen. Bovendien moet je je altijd afvragen of geld lenen wel de beste optie is. Je bent je immers bewust van de hypotheek die een lening op je zaak legt.

Je hebt ook een heel  concreet zicht op “wat is dat, het gaat niet meer”. Je kan het gevoel hebben dat er niks meer binnenkomt, maar als je weet dat het tekort 700 Euro per maand betekent; dat is een ander verhaal. Dan stel je je de vraag of je deze situatie nog wil én kan trekken, gedurende een aantal maanden. Maak het doorzichting, maak het concreet.”

 

Wil jij ook deze gratis coaching volgen?

Schrijf je in voor een coaching Kostenbeheer met Gert Buys (PROEF).

Ook zoals Sofie twee coachings kiezen?

Kies hier uit 11 coachings de coachings die het beste aansluiten bij thema’s waar jij op wil werken.

Deel deze pagina: