Fiscaal voordeel voor investeringen in e-commerce

Bedrijven die investeren in e-commerce kunnen voortaan 13,5 procent van het geïnvesteerde bedrag in één keer aftrekken van hun belastbare winst. Het gaat daarbij over investeringen in betalingssystemen en cybersecurity.

Inhaalbeweging

De maatregel maakt deel uit van het Start-up Plan de federale overheid. Met de uitbreiding van de investeringsaftrek naar digitale investeringen wil ze zelfstandigen en KMO's beter ondersteunen om de digitale omslag te maken. Een betere digitale uitrusting én investeringen in cybersecurity zijn belangrijke stimulansen voor de verdere ontwikkeling van de digitale economie.
 
Met het fiscale voordeel moeten de Belgische ondernemingen een inhaalbeweging maken op vlak van online verkoop. Uit cijfers van de FOD Economie blijkt immers dat Belgische ondernemingen slechts 2,4 procent van hun omzet online halen, terwijl het Europees gemiddelde met 6 procent een stuk hoger ligt.
 
De aftrek is geldig vanaf aanslagjaar 2016 op nieuwe investeringen in afschrijfbare vaste activa.

Unizo promoot webwinkels

Naast de fiscale maatregelen vanaf 2016 is er nog meer goed nieuws voor online verkopers. Unizo Antwerpen lanceerde deze week de website e-shopantwerp.be waarop alle Antwerpse winkels hun webshop kunnen promoten.

Inspiratie

Op zoek naar inspiratie voor uw webshop? Of zit u met vragen? Ga eens kijken op commerciëleinspiratie.be, een initiatief van Agentschap Ondernemen, Unizo en stad Antwerpen.

Sectoren: 
Deel deze pagina: