“Five Guys wou absoluut naar Antwerpen komen”

De Amerikaanse hamburgerketen Five Guys koos voor het centrum van Antwerpen om zijn eerste filiaal in België te openen. Antwerpenaars en toeristen kunnen op de hoek van de De Keyserlei en de Van Ertbornstraat zelf hamburgers gaan samenstellen. “We zien Antwerpen als ideale uitvalsbasis om nog meer Five Guys restaurants te openen in België”, vertelt CEO Paul Reynisch.

Alles vers

Er heerst een gezellige drukte in het restaurant. “Amerikaanse rockmuziek knalt uit de boxen, links en rechts zitten mensen druk te overleggen en de keuken draait op volle toeren. De meeste mensen die je hier nu ziet, kwamen speciaal over uit Amerika om de opstart mee in goede banen te leiden”, legt Paul Reynisch uit. “Bij Five Guys stellen klanten zelf hun hamburger samen, waarbij we een ruim assortiment van verse producten voorschotelen. Hier zijn geen vriezers, alleen koelkasten om alles vers te houden. Onze medewerkers stellen alles op punt door gerechten klaar te maken en te proeven. Waar nodig sturen ze bij, want onze handgesneden frieten bijvoorbeeld moeten overal hetzelfde smaken.”

Antwerpen past perfect

“Five Guys ontstond in 1986 toen vijf broers van de familie Murrell in Virginia een hamburgerrestaurant openden. Ruim dertig jaar later hebben we wereldwijd restaurants in dertien landen. Five Guys Antwerpen is ons 1514de filiaal. Om in België op de markt te komen, kozen we bewust voor Antwerpen. Jullie stad past perfect in ons concept. Het is een dynamische stad met veel jonge mensen die open staan voor iets nieuw. De vele transportmogelijkheden zorgen ervoor dat er in het centrum dagelijks duizenden mensen passeren. Hier moeten wij gewoon zijn”, zegt Paul Reynisch. “Op korte termijn kijken we ook naar locaties in Brussel of Gent, maar jullie stad is voor ons de ideale startbasis.”

“Antwerpen is voor ons de ideale startbasis”

Zoektocht naar personeel

“Alles bij elkaar gaan hier een honderdtal mensen aan de slag. In de zoektocht naar personeel kregen we hulp van de stad Antwerpen. De stad hielp met de vacaturebegeleiding, selecteerde samen met ons geschikte kandidaten en ging met ons op zoek naar een locatie om de selectieprocedure te laten plaatsvinden. We hanteren bij Five Guys een flexibel shiftssysteem, waarbij we ook mikken op studenten die iets willen bijverdienen, of op moeders die naast de zorg voor de kinderen nog een beperkt aantal uur willen werken.”

Nooit meer weg

“Met onze verse producten en luide muziek die energie geeft, streven we naar het beste voor onze klanten. We hopen dat ze vaak terugkeren. Ook bij ons personeel merken we dat wie bij Five Guys werkt, nooit meer weg wil. Medewerkers vragen wel om eens aan de andere kant van de wereld te mogen werken, dus wie weet staat hier binnenkort wel iemand uit Dubai in de keuken in Antwerpen”, besluit Paul Reynisch.

 

Op zoek naar geschikt personeel voor uw bedrijf?

Sectoren: 
Deel deze pagina: