Flow Pilots en Cipal Schaubroeck bundelen krachten

Flow Pilots CEO Koen Pellegrims

Het Antwerpse Flow Pilots cvba en Cipal Schaubroeck nv bundelen binnenkort hun krachten. Flow Pilots wordt dan een 100% dochter van de Cipal Schaubroeck groep. De brede slagkracht en schaalgrootte van die groep bieden Flow Pilots de nodige stabiliteit en ruimte om verder te groeien. Cipal Schaubroeck verwerft met deze stap nog meer expertise op het vlak van mobiele toepassingen en digitale transformatie. 

De Cipal Schaubroeck groep telt ruim 400 medewerkers, een omzet van meer dan 50 miljoen euro en een budget groter dan 6 miljoen euro voor onderzoek en ontwikkeling. Dat garandeert de financiële slagkracht én ruimte die Flow Pilots zocht om de sterke groei verder te garanderen. “Cipal Schaubroeck was voor ons geen voor de hand liggende keuze, maar na enkele gesprekken ontdekten we een bruisend en innovatief bedrijf waarmee we inhoudelijk en strategisch kunnen samenwerken. Het is een sterke partner die naast het financiële ook technologische en menselijke toegevoegde waarde kan bieden”, zegt Flow Pilots CEO Koen Pellegrims. “Flow Pilots blijft een aparte vennootschap, we willen zeker de eigenheid, de positionering en de sterkte van het bedrijf bewaren. Het managementteam van Flow Pilots behoudt de dagelijkse leiding”.

Flow Pilots innoveert sinds 2011 in het domein van mobiele applicaties en digitale transformatieprocessen. Vijf jaar later is het een bloeiende KMO van 2 miljoen euro, met 20 medewerkers en een indrukwekkende klantenportefeuille waaronder AXA, Belfius, Soudal, PricewaterhouseCoopers en Sodexo. Iedereen gebruikt wellicht regelmatig de mobile banking apps van Flow pilots. “De positieve evolutie van Flow Pilots is Cipal Schaubroeck niet ontgaan”, weet Hans Hulpiau, COO bij Cipal Schaubroeck. “ Door onze krachten te bundelen, kunnen we bovendien nog beter inspelen op de stijgende vraag van de publieke sector naar meer gebruiksvriendelijke en mobiele toepassingen”.

Innovatiekracht

Cipal Schaubroeck zet in op vernieuwing en innovatie door te investeren in hoogtechnologische jonge bedrijven die een meerwaarde betekenen voor het totaalaanbod. Hierdoor kan Cipal Schaubroeck haar voorsprong op de markt sneller en ruimer uitbouwen. Daartegenover staat dat Flow Pilots via Cipal Schaubroeck brede slagkracht, schaalgrootte en de noodzakelijke stabiliteit krijgt om haar groeiambities verder waar te maken.

“Cipal Schaubroeck – een bedrijf met een focus op overheden en technologie- moet in tijden van toenemende digitalisering versneld inzetten op innovatie”, zegt Hans Hulpiau. “Het is onze ambitie om, samen met diverse overheden, dé toon te zetten in de ontwikkeling van oplossingen die overheidsdiensten ‘digitaal of smart’ maken. We hebben in Flow pilots een dynamische partner gevonden om onze innovatiekracht te versterken. De knowhow van Flow Pilots is een cruciale schakel in de vervollediging van ons huidig aanbod en ook in de verdere ontwikkeling van onze toekomstgerichte “ smart region” oplossingen”.

Continuïteit

De bestaande klanten en prospecten van Flow Pilots kunnen onverminderd blijven rekenen op dezelfde professionele oplossingen en diensten zoals voorheen. De naam van Flow Pilots en ook haar zetel in Antwerpen blijven behouden. Binnen de Cipal Schaubroeck groep zal Flow Pilots instaan voor innovatie rond mobiele applicaties voor zowel de private als de publieke markt. Ervaring en knowhow in beide sectoren zal een meerwaarde betekenen voor alle klanten.
Ook voor de medewerkers biedt deze samenwerking continuïteit. Werkzekerheid en het behoud van huidige arbeidsvoorwaarden wordt gegarandeerd. “Flow Pilots kan als zelfstandige entiteit haar eigen koers varen. Uiteraard zullen we nauw samenwerken om elkaar op technologisch vlak te versterken en om klanten nog beter te bedienen”, besluit Koen Pellegrims. “Onze ambitie is om groei te realiseren.”

Mobiliteit

Met de komst van Flow Pilots binnen de groep, krijgt Cipal Schaubroeck een hub in Antwerpen. Mooi tussen de twee vestigingen in Nazareth en Geel, en vlak bij het Centraal Station, is het een extra opportuniteit voor medewerkers om indien nodig kortbij werkruimte te vinden.

 

Sectoren: 
Deel deze pagina: