Geslaagd culinair openingsweekend voor Smaakmeesters

In het kader van Smaakmeesters lieten heel wat Antwerpenaars, bezoekers en toeristen zich dit weekend verrassen door het lekkers van meer dan 65 horecaondernemers. Ter hoogte van hun zaak kwamen de deelnemers in het historisch centrum, op het Eilandje en op het Zuid op straat met proevertjes. Ook de randanimatie met onder meer culinaire demonstraties en workshops op verschillende podia viel dit weekend in de smaak. Het culinaire evenement Smaakmeesters loopt nog tot en met maandag 31 oktober.

Tijdens ‘het gezelligste weekend van Antwerpen’ gaven ook de meer dan 65 deelnemende horeca- en speciaalzaken het startsein voor het culinaire evenement Smaakmeesters, en kwamen ze met proevertjes op straat.

Op de drie Smaakmeesterspodia - op de Groenplaats in het historisch centrum, naast het MAS op het Eilandje en aan het Museum voor Schone Kunsten op het Zuid - gaven ze het beste van zichzelf tijdens interactieve demonstraties en workshops.

Groot publiek

Paul, uitbater van het vegetarische restaurant Greenway op de Groenplaats doet voor de tweede keer mee met Smaakmeesters. " Onze zaak bestaat nog niet zo lang in Antwerpen. Dus dit evenement is ideaal om onze vegetarische gerechten bij een groot publiek bekend te maken. We krijgen dankzij Smaakmeesters veel nieuwe gezichten over de vloer die blij verrast zijn om te proeven dat onze gerechten heel smaakvol zijn. Volgend jaar doen we zeker opnieuw mee."

Smaakmeesters

Smaakmeesters is een initiatief dat het culinaire vakmanschap van horecaondernemers in Antwerpen een hele maand op de kaart zet. Nog tot en met maandag 31 oktober hebben alle deelnemers in hun horeca- of speciaalzaak doorlopend een Smaakmeesterssuggestie op de kaart staan. Dat is een gerecht dat of een drank die het verhaal van het vakmanschap van de horecaondernemer vertelt, en vaak speciaal voor het evenement gecreëerd werd. De lijst van Smaakmeesters staat op de website www.smaakmeesters.be.

Sectoren: 
Deel deze pagina: