Gezocht: handelaars die klanten graag zien komen met eigen potjes en verpakkingen

De stad voert momenteel een campagne  ‘FC Minder Afval. De schoonste club van Antwerpen’ om haar inwoners te overtuigen mee de afvalberg te verkleinen. Er zijn inmiddels al heel wat deelnemers – en die groep groeit - die de uitdaging willen aangaan.

Een van de manieren om minder afval te maken, is om als klant zelf potjes en andere verpakkingen mee naar de winkel te nemen. Frieten halen in de frituur met een kookpot bijvoorbeeld, een glazen potje meenemen om olijven of noten in te doen of een gebruikte broodzak terug mee te nemen naar de bakker. Veel klanten voelen helaas nog schroom om dat te doen.

Als handelaar kan u hen letterlijk over de streep trekken. Door een sticker of affiche van FC Minder Afval in uw winkel op te hangen, toont u uw klanten dat ze van harte welkom zijn met hun eigen potjes, bokalen en andere verpakkingen.

Hoe doet u mee? 

Wil u een affiche of sticker in uw winkel ophangen? Laat het weten via dit korte formulier. Daarna komt een medewerker langs met de sticker en/of affiche én uw zaak wordt vermeld op het portaal www.fcminderafval.be, waarop alle deelnemende Antwerpenaars tips uitwisselen en daar dus ook uw zaak terugvinden als winkel die meewerkt om de afvalberg te verkleinen.

Ja ik doe mee

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: