Gezocht: oplossingen voor slimmer woon-werkverkeer in en rond Antwerpen

copyright Frederik Beyens

Ondernemers kunnen tot en met 3 augustus opnieuw projectvoorstellen indienen die bijdragen aan slimme of vlottere mobiliteit in en rond Antwerpen, nu en na de coronacrisis. Geselecteerde projecten krijgen naast zichtbaarheid en bekendheid ook inhoudelijke en - indien nodig - financiële ondersteuning van de stad Antwerpen.
 

Oproep mobiliteitsoplossingen voor bedrijven

De stad zoekt verder naar kwaliteitsvolle en betrouwbare mobiliteitsoplossingen voor werk-gerelateerde verplaatsingen. Deze oproep richt zich uitsluitend tot ondernemingen die nieuwe oplossingen aanbieden aan bedrijven (B2B) in regio Antwerpen. Uiteraard kunnen bedrijven ook samen een project voorstellen. 

De voorstellen geven werkgevers de mogelijkheid slimme en veilige mobiliteit aan te bieden aan hun werknemers tijdens en na de coronacrisis. Dit nieuwe aanbod kan bovendien zeer klantvriendelijk uitgetest worden en een bijhorende strategie zet de positieve testervaring om in een gedragsverandering naar slimmer verplaatsen.
Bedrijven kunnen hun voorstel indienen tot en met 3 augustus 2020. Bedoeling is de mobiliteitsoplossingen op korte termijn te lanceren.

Promotie en ondersteuning van stad Antwerpen

De geselecteerde bedrijven worden gepromoot als kwaliteitsvolle partner van Slim naar Antwerpen en krijgen toegang tot een netwerk van 118 geïnteresseerde Antwerpse ondernemingen. Bedrijven die het project willen uittesten, denken mee en leveren constructieve feedback. Bij voorkeur wordt de  toelage van de stad ingezet als korting voor de Antwerpse bedrijven die het project willen uitproberen.

Initiatieven uit vorige oproep

Vorig jaar lanceerde Slim naar Antwerpen een gelijkaardige oproep. Uit de 20 projectvoorstellen werden er 9 geselecteerd waaronder de projecten van Bar d’Office en Friday Cowork, die inzetten op minder woon-werkverkeer door andere locaties of telewerk aan te bieden. Bike to Work ontwikkelde een  routeplanner  voor werkgerelateerde verplaatsingen  en Eurides creëerde  een platform  om bedrijfswagens minder te gebruiken en budgetneutraal te vervangen door duurzame alternatieven als de fiets, het openbaar vervoer en carpoolen.

Meer informatie op slimnaarantwerpen.be

Heb je een concrete mobiliteitsoplossing voor bedrijven en komt dit als project in aanmerking? Meer informatie over richtlijnen en inschrijven vind je hier.

Deel deze pagina: