Gratis coaching: Krijg terug vat op je ondernemerschap

Marianne van der Wielen [Liantis] geeft de coaching Krijg terug vat op je ondernemerschap

De coronacrisis vraagt het uiterste van jou als detailhandelaar of horecaondernemer. Jij hebt weinig keuze en moet je telkens opnieuw aanpassen aan nieuwe maatregelen om dit virus te verslaan. Niet makkelijk, want jij koos ervoor om een eigen zaak te starten en van je passie je werk te maken. Jij wil tevreden klanten. Nu wordt je gedrevenheid op de proef gesteld, door niet meer zelf te mogen beslissen en opgelegde maatregelen te moeten volgen; een toestand die nu al maanden aanhoudt. Door alle onzekerheid ervaar je nu veel meer stress.

 

De nieuwe coaching "Krijg terug vat op je ondernemerschap" van Marianne van der Wielen (Liantis) die stad Antwerpen gratis aanbiedt, biedt jou hierbij hulp en begeleiding.

De gevolgen van de pandemie voor detailhandelaars en horecaondernemers

“Veel bedrijven hebben wel kunnen doorwerken terwijl detailhandel en horeca aan banden werd gelegd. Geen klanten ontvangen, alleen op afspraak, verplichte registratie… het veranderde voortdurend”, vertelt Marianne. “Veel detailhandelaars waren niet voorbereid op het online ondernemen. Horecaondernemers moesten starten met online bestellen en het organiseren van leveren aan huis of take-away. In het begin van de pandemie was er ook veel onduidelijkheid over de steunmaatregelen en waar die steun aan te vragen. Het zorgde voor extra administratie, die werd aangevuld de zorg voor fulltime medewerkers die maar deeltijds konden ingezet worden. Of werknemers aan boord houden werd onmogelijk. Winkels en horeca mogen nu terug openen maar veel medewerkers zijn vertrokken. Detailhandelaars maar vooral horecaondernemers moeten nu nadenken hoe ze hun zaak terug veilig kunnen openen, na zo lang gesloten te zijn. Dit zijn een hele hoop nieuwe zaken waar ze voor de eerste keer mee geconfronteerd werden, zonder zekerheid noch garanties.”

Terug grip krijgen op je ondernemerschap geeft je inzichten en energie om jezelf sterker te maken in je ondernemen. We werken vooral op competenties in het ondernemerschap die aansluiten bij wie jij bent.”

Terug grip krijgen op het ondernemerschap

Marianne licht de coaching toe. “We starten met een wetenschappelijke test die nagaat op welk niveau jouw stress zit. Bij te hoge stress verwijzen we door naar medische hulp. Maar heb je nog voldoende energie om het tij te keren, dan kunnen wij je helpen. We gaan op zoek naar de oorzaken van het teveel aan stress;  liggen die bij je administratie, financiën, boekhouding, je werknemers of is het je marketing die nu vooral digitaal moet gaan…  Detailhandelaars en horecaondernemers kunnen niet alleen bezig zijn met hun passie; ze moeten ook ondernemen. Wij onderzoeken wat stress veroorzaakt in dat ondernemerschap. Bij hoge stress is het immers moeilijk om zelf te duiden waar je stress van krijgt. Je weet enkel dat je batterij leeggelopen is. Met onze coaching helpen wij finetunen waar het goed loopt en wat fout zit, en hoe wat fout zit opgelost kan worden."

“Ik ontmoet nu vaak ondernemers die denken dat ze geen echte ondernemer zijn. Maar dé ondernemer bestaat niet. Jouw ondernemerschap moet aansluiten bij wie je bent en wat je kan of wil zijn. Dat is de garantie voor duurzaam ondernemerschap.”

Analyse van de oorzaken van stress

“Wij starten met een intakegesprek. Daarna plannen we 2 afspraken in van telkens 1,5 uur. We brengen in kaart waar de oorzaken van jouw stress liggen en bespreken hoe je anders wil en kan ondernemen. Het gaat hier even niet over je vakcompetenties;  wij moeten niet uitleggen hoe een bakker brood moet bakken. Wij leggen de focus op jouw denken en handelen als ondernemer en onderzoeken of jouw competenties in het ondernemerschap voldoende aansluiten bij wie jij bent. Wij zoeken het antwoord op de vraag waar jij als ondernemer wil staan en hoe jij dat straks zelf wil gaan doen. Daar help ik je bij. Samen zoeken we uit welke competenties goed zitten en welke nog coaching nodig hebben."

Wil jij deze coaching volgen? Lees hier meer. Heb je een vraag? Stel ze via marianne.vanderwielen@liantis.be. Inschrijven op dit aanbod kan tot 31-12-2021.

Schrijf je hier in: Krijg terug vat op je ondernemerschap. 

Als Antwerpse ondernemer heb je het voordeel dat je kan kiezen uit 12 gratis coachings van de stad waar coaches individueel met jou werken op competenties van het ondernemerschap. Terug vat krijgen op je ondernemerschap is één van die coachings.

 

 

 

Deel deze pagina: