Gratis platform ThreeAndMore maakt ledenadministratie eenvoudig

‘Zet drie personen of meer bij elkaar en je hebt een vereniging’. Zo benaderen Guy Van Looveren en Kimball Felix hun doelgroep: verenigingen in de ruimste zin van het woord. Met hun app en digitaal platform ThreeAndMore maken ze organisatie en communicatie voor groepen eenvoudiger. Dat kan gaan over een sportclub, een (oud-)studentenvereniging of een vriendengroep.

Gratis app voor verenigingen

Guy: “ThreeAndMore is een gratis tool met een administratieve en een sociale component. De software maakt ledenadministratie eenvoudig. Wie komt naar welk evenement? Wie heeft zijn reservatie al betaald? Dat zie je in een oogopslag in ThreeAndMore. De app maakt ook de interactie tussen organisaties en hun leden veel gemakkelijker.”
 
De app gratis aanbieden heeft veel voordelen voor ThreeAndMore. Een gratis app met functies die nergens anders te vinden zijn: dat zou weleens viraal kunnen gaan. Vooral bij verenigingen die geen ruime budgetten hebben – en die zijn veruit in de meerderheid. “We willen onze inkomsten niet gaan halen bij de verenigingen zelf”, legt Kimball uit. “In plaats daarvan werken we aan een marketingmodel gebaseerd op lokale economie. We laten onze gebruikers hun interesses kiezen en linken hen op basis daarvan aan lokale handelaars. Ben je een enthousiaste tuinder? Dan toont onze app je interessante aanbiedingen van tuincentra in je buurt. We zijn ervan overtuigd dat ons model het traditionele concept van reclame helemaal kan veranderen. Want we creëren meerwaarde aan beide kanten: onze gebruikers en onze adverteerders vinden elkaar op basis van gedeelde belangen.”

Een beetje idealistisch

“Community is de kern van onze onderneming,” zegt Guy, “maar we willen méér bereiken. De lokale economie ondersteunen is niet zomaar een leuk neveneffect. We zien de lokale handelaar als de hoeksteen van de samenleving, en die willen we volop ondersteunen. Ook op het vlak van data zijn we graag een beetje idealistisch. Bij ThreeAndMore blijf je altijd zelf eigenaar van je gegevens. Dat gaat regelrecht in tegen het Facebook-model, waar je eigenlijk alle rechten op je data verliest zodra je iets publiceert. Wij zien het anders: jij hebt de complete controle over jouw gegevens en wie ze te zien krijgt. En wanneer je ze verwijdert, zijn ze ook echt weg. Ze blijven niet ergens in cyberspace hangen.”
 
Kimball: “Als we met onze aanpak ook maar een klein beetje kunnen sleutelen aan de manier waarop er vandaag met data wordt omgegaan, zijn we goed bezig. We tonen met ThreeAndMore dat het anders kan.”

Antwoord op een wereldwijde vraag

Guy: “Weet je wat zo fascinerend aan is aan wat wij doen? Over de hele wereld zitten verenigingen met dezelfde problemen. We krijgen feedback uit de Verenigde Staten, Brazilië, Vietnam en India. Iedereen zegt hetzelfde: ‘er bestaat geen tool die ons helpt efficiënt te werken’. Het geeft ons een enorme drive dat we voor zo veel mensen een verschil kunnen betekenen.”
 
“Deze zomer openen we een kantoor in New York”, voegt Kimball toe. “We hopen dat ThreeAndMore daar viraal zal gaan en als een lopend vuurtje de hele VS veroveren.”

Ondernemersroes

Het team van ThreeAndMore zit op dit moment nog in de Boerentoren in het kader van KBC StartIt. Werken in een omgeving met andere startups is heel stimulerend, vindt Kimball: “Iedereen hier is met iets anders bezig, maar toch zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. We zijn allemaal constant op zoek naar creatieve oplossingen. Het helpt om elkaar eens een vraag voor te leggen of input te krijgen vanuit een onverwachte hoek. Een startup-incubator is in zekere zin een veilig coconnetje, een beetje afgeschermd van de ‘echte wereld’. Maar dat is ook nodig. Je neemt enorme risico’s als startup. Hier leef je in een soort ‘ondernemersroes’ die je helpt om daar onverschrokken mee om te gaan.”
 
Guy: “Wanneer de tijd komt om een eigen hoofdkantoor op te richten, zouden we graag in Antwerpen blijven. Het wemelt hier van de creatieve mensen, elk jaar studeert er weer een nieuwe lading af aan de universiteit en de hogescholen. Je voelt een openheid en een creativiteit die je elders niet vindt. Antwerpen past bij ons.”

Deel deze pagina: